Oh oh vakációóóóóóóóóóóó…
Oly annyira, hogy a héten egyik nap ez volt a reggelim, mivel hűtőkiürítést végeztem és már csak ez maradt hátra, hogy betöltse küldetését. Na és? Kora reggel “bűnbe” esni ér! Pláne ha előző este teljesen szétcsapott pozitív értelemben az edzés. Feltöltött testileg lelkileg és reggelre farkas éhes voltam. Eme nyalánkság gyümölcstartalma magas, a tejszín cukormentes, édesítését a kevés csoki adja esetlég némi méz. Friss gyümölcs mehet még hozzá és kitart délig a lendület.
Szóval kivettem a fagyasztóból a fagyit és átraktam a hűtőbe, így reggelre pont kellemes állaga lett. Ugyan nem sikerült már kemény gombócokat formázni belőle, de nyilván ez csak időzítés kérdése.
Természetesen bármilyen csokoládéból elkészíthető, nekem törtmogyorós állt a rendelkezésemre és nagyon is jót tett neki némi csonthéjas. Ami a feketeribizlit illeti én egy hete örültem meg neki a piacon, hogy még kapható, és jött vele szeder és áfonya is. Utóbbi kettő még biztosan van most is a standokon és azokkal is tökéletesen helyettesíthető ebben a receptben a ribizli.
Hozzávalók 2 főre:
10 dkg feketeribizli
2 dl habtejszín
pici méz ha még nem lenne elég édes
5 dkg törtmogyorós csoki
A csokoládét felolvasztottam, nem teljesen folyósra csak éppen megolvadt és darabossá vált. A tejszínt habbá vertem, a ribizlit a mézzel összeturmixoltam egy botmixer segítségével. Ezután hozzákevertem a ribizlihez a tejszínt a végén pedig a csokoládét belecsorgattam és pár mozdulattal nagyjából elkevertem benne. Nem szükséges alaposan elvegyíteni, mert így jobban érződik a csokoládéíz. Naon finom!
Ki találja ki mi készült a maradék szederből és áfonyából?;-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: