Pálmafa Project

Camembertes leveles

Azt a címet is adhattam volna ennek a bejegyzésnek, hogy mindenki kedvence. De tényleg, eddig akárki megkóstolta általában vitte magával a receptet is. Nem is nagyon szoktam az eredeti verzión változtatni, talán néha annyit, hogy teszek bele valami jóféle szárított sonkát is, de még a húsimádóknak sem hiányzik belőle ha még sincs benne. Van aki tart attól, hogy leveles tésztával kell dolgoznia, mert az macera, sok idő, pedig nemmm. A camembertsajtra is finnyákolnak egyesek, és lááám ebben a formában mégis megeszik dalolva és vidáman. Szóval nincs kifogás, tessék kipróbálni, pláne ha vendégek jönnek.
Elő lehet készíteni előző este, vagy ahogy én tettem reggel összeszeltem az összes hozzávalót, a leveles tésztát kivettem a fagyasztóból és áttettem a hűtőbe, aztán a kedvenc Unokahúgival eltöltöttünk pár órát a csúszdaparkban ahol begyűjtöttem néhány kék s zöld foltot, 2 darab jobb könyökrándulást, rongyosra ment a sejhajom és tuti most egy évig nem megyek csúszda közelébe sem, de napsütés volt és vidámság a többi nem számít. Na most mit akartam ebből kihozni? Ja, hogy este pedig sütéssel, tésztanyújtással, mindennel együtt laza 30 perc alatt az asztalon volt eme nagyszerű étek. Drága vendég aszondta ő nem szereti a hagymát…Már pedig ebben volt, nem is kevés,, sőt 3féle. Megette az utolsó morzsáig. Fiatalság, bolondság…
Másnap hidegen ettem ebédre és kimondottan finom volt, szépen felszeletelve olyan lett, mint egy szendvics, nem esett szét, nem csöpögött, de mégis puha volt és szaftos.

Hozzávalók 4 szelethez: (20x30cm-es tepsi)
2 db levelestésza (általában 3 db-os csomagban lehet kapni)
2 kis doboz camembert sajt
2-3 db paradicsom
1 tojás
1 marék friss bazsalikomlevél(lehet szárított is, de a friss finomabb)
só, bors
hagyma(nálam fél fej vörös, fél fej lila és egy újhagyma)
Előmelegítettem a sütőt, kb. 180 fokra.
A sajtot vékony szeletekre vágtam, a hagymát és a paradicsomot karikára, a bazsalékomleveleket pedig apróra tépkedtem.
A leveles tésztát téglalap alakúra próbáltam nyújtani, bár inkább egy amőbára hasonlított, a lényeg, hogy kb. 1 cm-re felnyúljon a tepsi oldalára is. Megpakoltam a hagymával, aztán a paradicsommal, itt sóztam és borsoztam, megszórtam a bazsalikommal, majd erre került a sajtrakomány, végül pedig betakartam a másik kinyújtott tésztával. A tetejét egy felvert tojással megkentem, villával megszúrkáltam és addig sütöttem, míg szép aranyszínű ropogós lett. (kb. 20 perc).

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!