Ritkán sütök olajban, de ez az étel megérdemli. Az idő kellemesen lehűlt, konkrétan zuhogott az eső míg készült, de annyira élveztem. Én most pontyfilét vettem, alaposan beírdalva szépen átsült és egész kevés szálkát találtam csak benne. A halat én bizony kézzel ettem, és szó szerint mind a 10 ujjam megnyaltam utána.
Hozzávalók:
1 nagyobb darab halfilé személyenként
őrölt piros paprika
liszt(nálam rozsliszt)
só
olaj a sütéshez
A salátához:
3 darab savanykás nyári alma
1 kis doboz tejföl
fahéj
citromlé
pici só
A halfilét keresztben sűrűen beírdaltam, besóztam és 1 teáskanál paprikával összekevert lisztbe forgattam mindkét oldalát. A serpenyőbe annyi olajat öntöttem, hogy a halat félig ellepje és mikor felforrósodott az olaj belefektettem a halfilékét. Oldalanként pár perc alatt átsütöttem míg ropogós lett a külseje a húsa pedig fehér.
Az almákat megmostam és héjastól lereszeltem őket. Pár csepp citromlevet öntöttem rá, megszórtam 1 mokkáskanál fahéjjal, egy csipet sóval és hozzákanalaztam a tejfölt.
Párolt rizs passzol még hozzá szerintem, de én ahelyett inkább a hallal laktam jól, mert annyira ízletesre sikerült.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: