Pálmafa Project

Rántott halacska fahéjas almasalátával

Valamikor réges régen, tán 10 éve is már a festői Szigligeten töltöttem pár napot barátok közt. Az egyik este fénypontja volt ez az étel, kint a szabadban, langyos nyári estén került elfogyasztásra. Én is felhúztam a szemöldököm mikor kiderült, hogy házigazda aki történetesen egy férfiember volt, tejfölös fahéjas almasalátát készített a paprikás lisztben sült keszeghez. Az első falat után már értettem, hogy miért és abban is biztos voltam, hogy nem utoljára ettem ilyet. Eszméletlen jó párosítás. Halimádóknak kötelező!
Természetesen tengeri halfiléből is elkészíthető, de szerintem mégis balatoni hal passzol hozzá leginkább. Nem, a hekk továbbra sem tartozik az utóbbi csoportba… Kampányolhatnék a halfogyasztás mellett, de tudom, hogy ez az az étel amit ha valaki nem szeret akkor elég nehéz mégis beilleszteni a mindennapokba. A lazacos ételeknél már említettem, hogy ugyan az drága, viszont nagyon kellemes lágy íze van, így azzal talán van esély halevésre csábítani a “halszag” ellen tiltakozókat.
Ritkán sütök olajban, de ez az étel megérdemli. Az idő kellemesen lehűlt, konkrétan zuhogott az eső míg készült, de annyira élveztem. Én most pontyfilét vettem, alaposan beírdalva szépen átsült és egész kevés szálkát találtam csak benne. A halat én bizony kézzel ettem, és szó szerint mind a 10 ujjam megnyaltam utána.

Hozzávalók:

1 nagyobb darab halfilé személyenként
őrölt piros paprika
liszt(nálam rozsliszt)

olaj a sütéshez

A salátához:
3 darab savanykás nyári alma
1 kis doboz tejföl
fahéj
citromlé
pici só

A halfilét keresztben sűrűen beírdaltam, besóztam és 1 teáskanál paprikával összekevert lisztbe forgattam mindkét oldalát. A serpenyőbe annyi olajat öntöttem, hogy a halat félig ellepje és mikor felforrósodott az olaj belefektettem a halfilékét. Oldalanként pár perc alatt átsütöttem míg ropogós lett a külseje a húsa pedig fehér.
Az almákat megmostam és héjastól lereszeltem őket. Pár csepp citromlevet öntöttem rá, megszórtam 1 mokkáskanál fahéjjal, egy csipet sóval és hozzákanalaztam a tejfölt.
Párolt rizs passzol még hozzá szerintem, de én ahelyett inkább a hallal laktam jól, mert annyira ízletesre sikerült.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!