4 db paradicsom
1 bögre kuszkusz
1 kis fej lilahagyma
1 tonhalkonzerv
bazsalikomlevél
só, bors
citromléA kuszkuszt leforráztam dupla mennyiségű vízzel és 5 percig lefedve állni hagytam. Addig felkockáztam a lilahagymát, a tonhalról leszűrtem az olajat. A paradicsomokat a száras felükkel lefelé fordítottam a másik végét pedig megskalpoltam egy késsel, majd egy kanállal kikapartam a belsejét, amit apróra vágtam és hozzákevertem a kuszkuszhoz, az összes többi hozzávalóval együtt. Sóztam, borsoztam, néhány bazsalikomlevelet felaprítottam és azokat is hozzákevertem. Végül egy kiskanál segítségével belekanalaztam a kuszkuszt a paradicsomokba.
Ha valakinek van kedve nyugodtam szórja meg még sajttal és tolja be a sütőbe míg az ráolvad, így némi zöld salátával könnyed egytáléltel válik belőle.
Tejfölös túróval töltött paprikák
Végre lehet kapni haza kápia paprikát és eszméletlen édes az íze. Ez a legideálisabbb paprikafajta grillezni, illetve paprikakrémlevest készíteni. A paprikáknak még a paradicsomoknál is magasabb a C-vitamin tartalmuk, ugyanannyi mennyiségű paprika kilencszer annyit tartalmaz , mint a paradicsom. Nyersen fogyasztva hasznosulnak hatóanyagai a legjobban. Remek béta-karotin forrás, ásványi anyagok közül, vas, magnézium, kálium van benne megemlítendő mennyiségben.
Ennek a töltött gyönyörűségnek, tulajdonképpen kőrözött a tölteléke felturbózva dijoni mustárral, kemény tojással és némi lenmaggal. Friss, könnyed falatoznivaló bármelyik napszakban.
Hozzávalók:
pár darab kicsumázott paprika
1 kis doboz túró
1 kis doboz tejföl
1 mokkáskanál dijoni mustár(lehet másik is)
1 kis fej lilahagyma felkockázva
1 teáskanál őrölt édes pirospaprika
1 teáskanál lenmag(elhagyható)
1-2 kemény tojás feldarabolva
só, bors
A paprikákat lefejeztem és kikapartam a belsejét, az összes többi hozzávalót összekevertem és a krémet egy kis kanállal beletöltöttem a paprikákba. Jót tesz neki ha áll a hűtőben, úgy könnyebb szeletelni, természetesen én nem bírtam kivárni, muszáj volt megkóstolni iziben.
Hidegfrontot de gyorsan, mert ezt már a pálmák sem bírják….
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: