Egy gyors és spontán megoldás volt, miután tegnap majdnem szó szerint estem be a lakásba. Nyűgös, fáradt, álmos, éhes, melege van. Így befeküdtem a hűtőbe, mert ott jó volt a hőfok és szemügyre vettem miből élünk, mi az amit mindenképp fel kell használnom, mert nem bírja már tovább a tárolást. Ételt kukába nem dobunk, max. ha már kék penész csücsül rajta, igaz az nálam esetleg a sajton található, de az meg attól lesz finom. Amúgy mindenből annyit vásárolok ami el is fogy.
Kívántam hideget, gyümölcsöset, enyhén édeset, így ezt dobtam össze 5 perc alatt. És még mentát sem tettem bele most. Szegénykét megtámadta valami szörny és lukacsosra rágja a leveleit, de remélem a menta nyeri a csatát….
Kívántam hideget, gyümölcsöset, enyhén édeset, így ezt dobtam össze 5 perc alatt. És még mentát sem tettem bele most. Szegénykét megtámadta valami szörny és lukacsosra rágja a leveleit, de remélem a menta nyeri a csatát….
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 marék eper
1 marék cseresznye
2 dl tej (ha lehet növényi)
1 kanál kókuszreszelék
1 kanál zabkorpa
pici méz, v nádcukor, nyírfacukor az édesítéshez ízlés szerint
Az epret összeturmixoltam a tejjel, hogy sűrűbb állaga legyen ment hozzá a kókusz és a zabkorpa, legvégén pedig a kimagozott cseresznye. A gyümölcsök édesek voltak, így nem volt szükséges plusz cukorra. Annyira könnyű, hűs, habos leveske lett, hogy ihaj, de mégis eltelített pár órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: