Pálmafa Project

Mai cseresnyés szép reggelem

Hiszen cseresznyét még alig ettem idén, sajnos gyorsan rohadnak továbbra is. Csúnya eső…
A hazaiból sem jut már, max. fagyasztott formában. Pár éve egész természetközeli módon sikerült fogyasztanom pedig. Kint napoztam ugyanis a kertben mire az én jó Édesapám megkérdezte kérek-e cseresznyét. Lehet erre nemet mondani? Még megmozdulnom sem kellett, gondoltam kapok egy kis tálban és szuper lesz. Erre Fater letört egy hatalmas ágat majd a kezembe nyomta, hogy parancsolj. Hááá  mondom köszi.. érdekes, de legfőképp időtakarékos cseresznyeszedési módot sikerült választanod, jó, hogy már nem fejszével az egész fát kidöntjük és tán még körül is üljük… Tág pupillával bámultam rá, mire közölte, hogy na ezt hívják zöld metszésnek. Én ott ültem a kert közepén az ölemben egy kisebb cseresznyefának megfelelő ággal és arról ettem a hatalmas méretű ropogós cserit és úgy voltam vele, hogy én nem vitatkozok metszés témában ha zöld akkor zöld… Utánanéztem azóta, tényleg van ilyen. Persze nem vált a családi hagyománnyá, hogy kezünkben az ágakkal rohangálunk otthon és onnan falatozzuk a gyümölcsöt. Jelentem a fa is él még, sőt egyre nagyobb.
Ezt a receptet már tavaly is megsütöttem, mert nagyon egyszerű és naná, hogy igyekeztem ezt is egészségesebbé tenni kicsit. Még így sem kalóriaszegény, de napindításnak tökéletes lehet alkalomadtán, ha az ebéd könnyebb fogás a délutáni edzés pedig gyilkos.
Zabpelyhes cseresznyés pite:
Hozzávalók:
Tészta:
7 dkg rozsliszt
5 dkg darált dió(lehet helyette liszt is)
1 mokkáskanál sütőpor
10 dkg nyírfacukor
2 tojás
7,5 dkg vaj
magozott cseresznye kb. 15-20 dkg
Tetejére:
7,5 dkg vaj
6 dkg cukor (nálam 3dkg nyírfacukor és 3 dkg nádcukor)
2 dkg zabpehely
Felolvasztom a vajat és kicsit hűlni hagyom. A lisztben elkeverem a diót és a sütőport. Egy másik tálban az egész tojásokat habosra keverem a cukorral majd  a lisztes keverékhez öntöm. Jöhet hozzá a vaj is. Elkeverem és egy kis méretű tepsibe öntöm az egészet vagy ahogy most én csináltam egy sütőpapíros tepsire 4 kisebb lepényt formáltam belőle, kb. fél cm magasságig osztottam el a tésztát. Jöhet rá a cseresznye. A tetejéhez a vajat felolvasztottam picit hűlni hagytam aztán hozzákevertem a cukrot és a zabpelyhet. És ezt egyenletese ráöntöttem a cseresznye tetejére. 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt sül meg.(Sütőtől függ.) A lepények szétterültek és kicsit összesültek, de a végén szét lehet őket vágni.
Kanalaztam mellé sűrű görög joghurtot és pár szem friss cseresznyével tényleg délig tartott a lendület, sőt.Megjegyzés: A maradékot lefagyasztottam, pár nap múlva reggel csak kikaptam a frigóból és 5 percre bedobtam a sütőbe, amit persze be is kapcsoltam. Olyan lett, mint új korában!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!