Pálmafa Project

Zabkorpás tejbepapi

Gondoltam megosztok még pár tippet a zabkorpával  kapcsolatban, mert szerintem sokan  idegenkednek tőle.
Nem akarok oldalakat írni, hogy miért egészséges, de pár szó erejéig mégis muszáj megemlíteni ha valaki tudatosabban szeretne táplálkozni, hogy nagyon magas a rosttartalma, ezáltal eltelít, csökkenti az éhségérzetet, mindemellett tökéletesen beilleszthető fogyókúrás étrendbe is. Segíti az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet.
DSCF0364
Minden hiper-szuperben kapható, én piacon veszem 490 Ft-ba kerül fél kg zacskós kiszerelésben. Drogériákban drágább 700 Ft körül van. Tönkölykorpát is próbáltam, az még olcsóbb. Sütöttem már vele kekszeket , palacsintát.
Tökéletes reggelire. Sokan belekeverik simán natúr joghurtba  vagy kefírbe, le a kalappal ha így valaki megeszi én is eleinte így kezdtem a próbálkozást vele, de nálam ez a se íze se bűze kategóriába tartozik, nem csípem az ízetlen fűrészport.
Aztán készítettem belőle tejbedarát és szinte teljesen megegyezik az íze a búzadarás verzióval, azóta csak ebből csinálom, bármivel édesíthető én étkakaóval és nyírfacukorral szoktam. De sokszor eltérek a hagyományos tejbepapi íztől és jöhet bele gyümölcs, friss vagy aszalt, fahéj, kókusz, dió, mogyoró, bármi csak a fantázia szab neki határt. Laktózmentes tejjel is tökéletes, sőt vízben is megfőzhető. 5 perc alatt elkészül.
Mivel eperszezon van, amit bármilyen napszakban bármekkora mennyiségben meg tudok enni, így a mai reggelimből sem maradt ki:
DSCF0365
Hozzávalók:
 eper (idény szerint más gyümölcs, vagy aszalt gyümölcs)
2 dl tej
3 csapott evőkanál zabkorpa
nyírfacukor ízlés szerint
1-2 evőkanál kókuszreszelék
A tejet elkezdtem forralni, én picit vizet is öntöttem mellé így nem ég le. Közben felszeltem az epret. Mikor a tej elkezd forrni hozzákevertem a zabkorpát és folyamatos keverés mellett (kb. 1  perc) megvártam míg elkezd pöfékelni a kása és már el is zártam. Melegen hozzákevertem a cukrot és a kókuszt. Úgyanúgy viselkedik, mint a tejbedara, minél tovább áll annál keményebb lesz az állaga.
Én folyósan szeretem, várni meg nem bírok, a reggelimre pláne, jó étvágyat!
Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!