Pálmafa Project

Gyümölcsmártás extrákkal

Minden évben kell egy gyümölcsmártás recept. Általában június magasságában szál meg az ihlet ez ügyben, mikor megérkezik hozzám a kertből az első rekesz cseresznye és/vagy meggy szállítmány.

Az egyik “extra” a cékla láttán ne boruljatok ki nagyon, aki követ, tudja, hogy ez nálam már megszokott, aki meg nem, az feltétlenül kóstolja meg a céklát valamilyen piros gyümölccsel kombinálva, mert mennyei mannához jut ezáltal, ha mondom. Eperrel, meggyel és cseresznyével a legjobb, akár nyersen turmixba, akár pirítósra bruschettára, akár nyers gyümölcslevesbe, akár egy hasonló mártásba teszitek a végeredmény repetagyanús. Nem a céklaíz dominál amúgy benne, sokkal több a gyümölcs, amit igyekeztem nem szétfőzni, éppen csak összeforralni.

Dara és hús helyett,  pedig most dió és kecskesajt koronázta meg, utóbbi helyett a fetasajt is jó lehet, és jó sok zöld citrommal, illatos mentával kész a hmmm érzés és kiül az arcotokra a szép az élet felirat egyből.

Nincs benne tejföl, meg lisztes habarás, ami csak elnyomja az ízeket és szerintem egy kalap alá kerül ezáltal az összes hasonló gyümölcsmártás és pont az igazi friss aromák hiányoznak belőle. Persze tehettek hozzá egy kevés joghurtot vagy akár kókusztejszínt, ha szeretnétek, de ezek nélkül is pont elég krémes és selymes az egész sztori. Sűrítésnek elég a gyümölcsből pár kanállal visszaturmixolni és akkor még rizsliszt sem kell bele, ízlés dolga, nekem most az utóbbihoz volt kedvem.

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 nagyobb fej cékla

kb. 60 dkg cseresznye és/vagy meggy

10 dkg dió

10 dkg natúr kecskesajt (feta is jó helyette)

1 db lime (citrom is jó helyette)

1 teáskanál szárított menta

1 kisebb ág friss menta

csipet só

méz vagy nyírfacukor ízlés szerint

2-3 evőkanál rizsliszt (zabliszt is jó helyette)

A céklát héjastól megfőztem, meghámoztam felkockáztam.

A cseresznyét és a meggyet kimagoztam, mindent egy lábosba tettem, tettem bele pár szelet zöld citromot, belefacsartam az egyik felének a levét is, beletettem a felaprított menta egy részét, kevés nyírfacukrot, csipet sót és felöntöttem annyi vízzel, ami éppen csak ellepte.

A diót megpirítottam pár perc alatt egy száraz serpenyőben, majd ledaráltam, nem baj, ha kicsit darabos marad.

Mikor felforrt a mártás kivettem pár evőkanálnyit a léből, összekevertem a dióval és a rizsliszttel, majd visszaöntöttem a mártásba, megvártam, míg ismét felforr és kicsit besűrűsödik, majd elzártam a gázt alatta. Szórtam még bele friss mentát, belefacsartam a lime másik felét is és kihűtöttem langyosra, vagy be is hűthető, tálalás előtt pedig kecskesajtot és pár szem diót tettem a tetejére.

Epres mini pavlova

Jelentem, desszerttel kezdeni a hetet ér! Holnap blogszülinap, 4 éves lett Pálmafa, és mivel az elmúlt pár évben úgy alakult, hogy mindig epres nyalánkság készült erre az alkalomra, hát nem akartam megtörni a hagyományt.

Pavlovát már készítettem és bár nem szeretem a klasszikus habcsókot, így én is szívesen elfalatozom és nem olyan macera elkészíteni, mint ahogy elsőre gondoltam volna. Nem baj, ha picit betörik a teteje, megreped, ez ilyen, rusztikus, és a krém úgyis befedi.  A sütési ideje sok, de amúgy csak a habot kell felverni hozzá, a tetejére meg tényleg ízlés dolga, hogy mit pakoltok, a lényeg, hogy legyen valami krémes, jelen esetben ez mentával és levendula mézzel megbolondított görög joghurt, de helyette akár a sima sűrű joghurt, vagy mascarpone, tejszínhab is elég.

A habcsók cukros, és bár én mindig nyesegetem a cukoradagokat, itt sajnos nem lehet, különben nem fog szépen megkeményedni pavlovánk, ezért a krém tényleg csak mutatóba kapott pár cseppet a mézből. Dehogy ez a levendulás méz milyen brutál, egyszer próbáljátok ki, ráadásul itt a levendula szezon, az enyémek már nyílnak! A menta meg adott volt a kertből, nagyon jól feldobta az egészet egy pici citromlével. Kívül roppanós, belül lágy, szivacsos, a selymes krémmel, friss gyümivel, ááá meg kell kóstolni.

Az én fejadagomat (egy sütis tányér közepe méret) csak a krémmel és az eperrel burkoltam be, a pasiét gránátalma sziruppal vékonyan meglöttyintve és csokikrémmel. Gondolhatjátok, hogy utána bármit kérhettem…. Pedig egy fullos főétel után tettem elé a tányért, de A férfi már az első kanál után párás szemmel nézett rám, hogy “ugye kaphatok még egy ilyet??”. Úgyhogy bárkit levehettek vele a lábáról és szülinapra is szuper desszert lehet, vagy csak úgy egy szürke hétköznap is magatoknak sok szeretettel, mert megérdemlitek!

Hozzávalók 4 darabhoz:

4 tojásfehérje

20 dkg nyírfacukor

2 mokkáskanál almaecet v fehérborecet

1 evőkanál étkezési keményítő

Tetejére:

25 dkg eper (vagy más bogyós gyümölcs)

1 nagy doboz sűrű görög joghurt (mascarpone vagy tejszínhab is jó)

kb. 10 db mentalevél (szárítottból fél mokkáskanál)

pár csepp citromlé

ízlés szerint pici méz

gránátalmaszirup (helyette bármilyen szörp, de elhagyható)

olvaszott csoki, ha úgy tetszik

A sütőt előmelegítettem 130 fokra és légkeverésre állítottam, a sütőlapra sütőpapírt terítettem.

A fehérjéket kemény habbá vertem, közben hozzáadagoltam a cukrot, majd tovább vertem még pár percig a habot, míg szép fényes lett. Ezután hozzáadtam az ecetet, étkezési keményítőt és kb. még 1 percig tovább dolgoztam a robotgéppel.

Ezután kanállal eloszlattam a habot kb. 4 egyenlő részre a tepsin. Szétkentem nagyjából a kanállal kör alakban, majd a közepébe mélyedést formáztam, ideje jön majd a krém. Betoltam a sütőbe ahol egy órát töltött, majd ezután nyitott ajtónál kiszárítottam, kihűtöttem, míg a habcsók teteje megkeményedett. Ezután óvatosan egy késsel alányúlva elválasztottam a papírtól, majd tányérra helyeztem.

A joghurtban elkevertem a citromlevet, mézet, a felaprított mentát, belekanalaztam a kihűlt habcsókok mélyedéseibe, rászórtam az epret és ízlés és kedv szerint felturbóztam még gránátalma sziruppal és/vagy csokikrémmel.

 

 

Kókusztejes görögdinnyeleves szilvával

Görögdinnyéből ritkán szokás levest készíteni, szerintem mindenki csak úgy késsel szeret nekiesni a nyár mézédes hűsítőjének. Ezzel nincs is semmi gond, de ezt a levest akkor is muszáj kipróbálnotok, annyira finom!

20160726_181321~2Azért a leves szót tegyük idézőjelbe, hiszen ez egy gyümölcsturmix, de ha szórtok bele még extra hozzávalókat és tányérba meritek, akkor az biza’ leves és bármelyik nyári ebéd során jó előétel lehet, de a nap bármely szakában jól fog esni. Semmi hozzáadott cukrot nem igényel, a dinnye édessége bőven elég, a kókusztej meg hát na, mint mindig mindent, elvarázsolja ezt a levest is.

Mostanában minden héten haza vonszolok egy fél dinnyét, felkockázom a húsát és egy zárható edényben beteszem a hűtőbe, szerintem így a legegyszerűbb tárolni. Ha megszomjazom, csak előkapom, és vagy villával vagy kézzel majszolok belőle. És megint csak azt mondom próbáljátok ki a dinnyét fetasajttal is, mert mennyei, az is mehet amúgy a leves tetejére, mondjuk ha nem szilvát tesztek bele, hanem mandulával szórjátok meg.

20160726_181201~2Hozzávalók adagonként:

1 bögre kockázott magozott görögdinnye

2 db szilva

2 deci kókusztej (1 deci kókusztej-1 deci víz is jó)

pár db mentalevél

1 evőkanál citromlé

egy csipet Himalája só

A szilva kivételével mindent a turmixgép táljába tettem és simára turmixoltam, majd tányérba töltöttem és a beleszórtam a feldarabolt szilvát.

Mentás málnás mozzarellás rukkolasaláta

Szép, finom, friss, kicsattan az egészségtől, igazi kánikula kaja, még asztaldísz is lehet kb. 5  másodpercig, legalábbis én tovább nem bírnék ellenállni neki…

DSCF9609A vicces az, hogy egészen tavalyig utáltam a rukkolát, aztán valahogy mégis rámozdultam, miután kaptam friss zsenge leveleket egyenesen a kertből és ezeknek kissé más ízük volt, mint a boltinak. Aztán mostanában már a többivel is egész jó viszonyban vagyok, ebben a salátában pedig kimondottan szükség van a rukkola enyhén csípős, karcos ízére, de ha helyette zsenge bébi spenóttal vagy madársalátával készítitek, úgyis finom lesz.

A saláta különlegességét talán az adja, hogy az öntet is málnás, némi balzsamecettel és olívaolajjal összekeverve, ezt egyébként más friss salátákhoz is bátran használjátok. Amúgy meg az “amilyen egyszerű, pont olyan nagyszerű” ételkategóriába tartozik. Bármelyik napszakban szuper szerintem, akár köretnek is húsok mellé. Használjátok ki a málnaszezont, egyétek frissen!

DSCF9612

Hozzávalók:

1 csomag rukkola

20-25 dkg málna

1-2 csomag mozzarella

2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál balzsamecet

pici mustár

só, bors

pár db mentalevél

tetejére bármilyen (pirított) mag

A ruccolát szétterítettem egy nagy tányéron, rátépkedtem a mozzarellát, rászórtam a málna felét és a felaprított mentát.

Az öntethez a málna másik felét leturmixoltam, simára kevertem az olívaolajjal, balzsamecettel, mustárral, sóval, borssal, majd rákanalaztam a salátára és megszórtam még tökmaggal.

DSCF9611

Cukkinis csicseriborsós hajdinás egytál

Érdekes, hogy mikor veszek egy hozzávalót, jelen esetben a cukkinit, és kitalálom mi legyen belőle, akkor sokszor a végeredménynek semmi köze a kiindulási ponthoz. Most is csak alig, alig. A menta és a fokhagyma volt még fix, de krémet akartam amúgy és azt tésztára kanalazni. Aztán a turmixolás előtt megálltam és tésztára sem vágytam már, inkább a megszokott és kedvelt gluténmentes gabonámra a hajdinára, de az úgy még sovány ebéd, kellett bele valami fehérjedús és laktató összetevő is, így lett a választottam a csicseriborsó. Szóval így megy ez nálam…

DSCF9571Ezt csak azért írom le, hogy hátha ti is ihletet kaptok és ha tetszik a frissítő mentás cukkinis alapíz, akkor akár próbálkozhattok egy fenti tésztás étellel is, ha a hajdina éppen nem gyere be és a cukkinikrém is jó ötlet, azoknak, akik amúgy nem annyira szeretik ezt a zöldséget.

Ez olyan kényelmesen egyszerű étel hétköznapokra, amit magatokkal is vihettek a dolgozóba, sőt még az sem gond, ha nem tudjátok hűtőbe tenni napközben, hiszen se tej, se tojás nincsen benne, semmi baja nem lesz még a melegben sem. Hidegen, szoba hőmérsékleten fogyasztva is finom, és megkímélhetitek magatokat és az ételt is a mikrózás “jótékony” hatásaitól…

DSCF9572Hozzávalók 2 adaghoz:

1 bögre hajdina (kb. 2,5 deci)

1 db cukkini

1 bögre csicseriborsó (konzerv is jó)

2 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

kb. 6 db mentalevél

fél mokkáskanál őrölt római kömény

só, bors

kókuszolaj +olívaolaj

A hajdinát dupla mennyiségű vízben feltettem főni. A csicseriborsót előző nap már megfőztem. A cukkinit lereszeltem, kevés kókuszolajon megfuttattam kicsit a felaprított fokhagymát, majd rászórtam cukkinit, sóztam, borsoztam, megvártam, míg kicsit összeesik és átpuhul, pár perc elég is neki. Elzártam a gázt alatta belekevertem a felaprított mentát és a csicseriborsót, római köményt, végül a főtt hajdinát. Facsartam hozzá citromlevet, alaposan elkevertem és kész is. A tetejére mehet még tálalás előtt pár csepp olívaolaj.

Gyümölcsös ice tea

Ez nem is recept inkább csak egy ötlet, hogy az oly népszerű bolti jeges teákat, miként helyettesítsétek, hiszen azok többnyire tele vannak cukorral, tartósítószerrel, igazi citromot tán sosem láttak…

DSCF9569Nem titok, hogy régebben én is vettem hébe-hóba a boltban ice teát, egy bizonyos márkát, ami még a jobb minőségűek közé tartozott és nem éreztem mellékízét, bár abban is volt cukor bőőőven. Aztán kiiktattam szépen lassan az életemből, hiszen otthon sokkal finomabbat gyártok. A múlt héten megosztott Dowton Abbey teás keksz után a Kasléder Teaházból kapott fekete teából ezt támadt kedvem elkészíteni és szuper hűsítő itóka lett belőle.

Nem nagyon szeretem jegelni az italaimat, elég ha szoba hőmérsékletű, de most kivételesen gyártottam hozzá jégkockát, amibe csempésztem néhány levélke mentát is. Ha nagyobb társaságnak készítitek, akkor ez mutatós megoldás lehet, illetve nyugodtan tegyetek pár ágat frissen is kancsóba, mert úgy adja ki igazán az aromáját a növény. Ha tea, akkor nálam citrom és méz kerül bele, xilitet nem igen használok ilyenkor, akkor inkább simán citrommal iszom édesítés nélkül, illetve néha egy csipet fahéj, gyömbérdarabok kerülnek bele. Lehet játszani az ízekkel, legutóbb pl. egy kis kardamom is került bele és isteni lett a végeredmény.

Zöld teával is klassz lehet, ha azt jobban szeretitek, illetve én kaptam egy Oolong nevezetű vagy más néven sárga teát narancs ízesítéssel, hát az is mesés forrón és hidegen is egyaránt, úgyhogy rengeteg opció van, találjatok ki minden hétre egy újat, a műanyag palackozott itókák meg maradjanak inkább a boltok polcain….

DSCF9560

 

Hozzávalók:

fekete tea (ezt használtam)

cseresznye, eper (szezonális gyümölcsök)

pár szelet citrom

ízlés szerint méz, nádcukor nyírfacukor

egyéb fűszerek ízlés szerint(pl. fahéj, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, mentalevél)

A teafüvet leforráztam állni és hűlni hagytam 10-15 percig, majd mézzel édesítettem, facsartam bele citromot. Mikor teljesen kihűlt dobtam bele pár szem cseresznyét és epret, mentalevelet, aztán lehet fogyasztani akár jégkockával is, de jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben vagy a pulton.

 

Sült padlizsán mentás joghurttal és piros gyümölcsökkel

A nehéz hétvégi kaják után, kimondottan jól tud esni egy könnyedebb saláta. És ezalatt továbbra sem pár darab salátalevelet értek, hanem egy ilyen ételt.

DSCF9490Ez olyan igazi “hmmm” eledel lett, legalábbis nekem. A fahéj és római kömény kombó az egyik verhetetlen fűszerpáros továbbra is, ettől kap egy laza keleties világot a padlizsán, na és a mentát és joghurtot is gyakran használja a török, arab konyha.

Egyszerűen ki kell ezt próbálnotok, nyáron süssétek grillen a padlizsánt, tökéletes köret lesz a sült húsok mellé. Bármilyen piros gyümi jó hozzá, használjátok a szezonnak megfelelőt, én eperrel szórtam meg, illetve találtam még  a boltban érett gránátalmát is, de külön-külön is szuper bármelyik és felpörgetik a padlizsán ízét.

DSCF9494

Hozzávalók 2 főre:

1 db padlizsán

1 kis doboz natúr joghurt v kefír

10 dkg eper és/vagy gránátalma

1-1 mokkáskanál őrölt római kömény és fahéj

fél mokkáskanál chilipor

3-4 db mentalevél (szárított menta is lehet)

kókuszolaj

A padlizsánt megmostam, felkarikáztam, picit besóztam mindkét oldalát és állni hagytam 10 percig.

Összekevertem a fahéjat a római köménnyel, és a chilivel. A mentát felaprítottam, belekevertem a kefírbe. A padlizsán a sótól kicsit megizzadt, ezt leitattam róla egy papírtörlővel, majd befűszereztem mindkét oldalukat.

Egy serpenyőben felhevítettem pár evőkanál olajat, mert a padlizsán, mint egy szivacs,  nagyon sokat felszív. Rátettem a padlizsánszeleteket és mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem, majd papírtörlőre szedtem őket.

A még langyos padlizsánt tányérra tettem, meglocsoltam a mentás kefírrel és rászortam az epret és a gránátalmamagokat. Hidegen is finom, fel is darabolhatjátok a padlizsánt és összekeverhetitek a joghurttal v kefírrel, másnap is finom lesz.

Mentás paradicsomos babfőzelék

Igen, tudom, én is felhúztam a szemöldököm magasra, hogy a bánatba jön össze a menta és a bab, pedig tudjátok, hogy én szeretem a biztosíték csapkodós recepteket. De jelentem összejöttek, a paradicsomlé összepárosította őket mondhatni.

DSCF9462Főzelékes Ferit azt hiszem nem kell bemutatni a főzelékrajongóknak, nem követtem ugyan eddig, de most ránéztem a blogjára és megnyugodtam, hogy nem csak én szórom szinte minden zöldséges szaftos egytálételbe marékkal a római köményt, kurkumát, hiszen nála is a legtöbb esetben ezek a keleti fűszerek szerepelnek az ételekben. Én megértem tényleg… Viszont ami nagyon tetszik, hogy ő is elfelejtette a lisztet, a ragacsos, nehéz habarásokat és turmixol a végén, a zöldségekkel visszasűrítve a főzeléket. Én korianderrel egészítettem ki az ő receptjét és kivételesen chilit nem tettem bele, de ezt majd ti eldöntitek, hogy csípősre szeretnétek-e vagy sem.

A menta egyébként átvette az uralmat a kis kertemben és pók módjára beszőtt mindent sutyiban a föld felszíne alatt télen, így most a levendula és rózsabokraim alatt is megjelentek a mentagyerekek, nem győzöm írtani és kordában tartani őket, hogy nagyjából egy helyen tartózkodjanak… Tényleg csak néhány levélke szükségeltetik az ételbe, hogy ne úgy érezzük, hogy mentolos fogkrémet nyomott bele valaki vicces kedvében. Viszont kis dózisban éppen csak egy nagyon kellemes háttérízt ad a főzeléknek, úgyhogy bátran próbáljátok ki!

DSCF9465

Hozzávalók 2 főre:

20 dkg gömbölyű gyöngybab

2 deci paradicsomlé

1 kis fej vöröshagyma

1 duci gerezd fokhagyma

3-4 db mentalevél

1-1 mokkáskanál őrölt koriandermag és római kömény

pár csepp citromlé v limelé

só, bors

A babot beáztattam 24 órára, majd leszűrtem.

Kevés kókuszolajon megpároltam a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát, megvártam, míg az is megfonnyad egy kicsit, majd megszórtam a fűszerekkel, mentával és  hozzáadtam a babot. Kicsit átkevertem, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyie egy ujjnyival ellepte.

Lefedve főztem kb. 35 percet, mikor a bab már majdnem teljesen megpuhult, hozzáöntöttem a paradicsomlevet, majd azzal is ismét összeforraltam, míg a bab puha lett. Ezután egy merőkanálnyi mennyiséget kivettem, botmixerrel pürésítettem, majd visszaöntöttem a főzelékbe és alaposan elkevertem és el is készült.

Forrás:http://szatmariferi.blog.hu/2014/03/25/metas-paradicsomos_babfozelek

 

Egy tányér nyár -Dinnyepizza

Kihagyhatatlan kánikula étel! Nem recept, nem kell főzni, sütni se, sőt azt tesztek rá amit akartok. Teljes szabadságélmény a konyhában is. Egy szuper ötlet, ami hűsít, feltölt, pótolja a kiizzadt folyadékot, de nem növeli a hátsó fertályt és isteni az íze, akár pikáns sós rakományt pakoltok rá, akár édesre veszitek a figurát még több gyümölccsel.

DSCF7818A grillpartik sztárja is lehet, ha előételnek teszitek az asztalra, a sós kombó pedig mehet a húsok mellé is. De ha szimplán csak valakinek reggel az orra elé toljátok, vagy magatokat lepitek meg vele, tuti jobban indul a nap.

És az a jó, hogy nem kellett a szép dinnyekarikák megalkotásához hazagurítanom egy 10 kg-os egész dinnyét, mert ellepték a piacot a kisebb labda méretű, szép csíkos dinnyegyerekek. Kicsit félve vettem meg, mert a félbe vágottak kissé sápadt arcúak voltak, így kongattam veszettül az összeset, hátha kiszól valamelyikből egy hang, hogy őt vegyem meg. Kellemes meglepetés ért, mert mézédes volt!! Az meg egy másik meglepetés, hogy pár napja ugyanennél az eladónál vásároltam ribizlit, és mivel roppant ügyes kislány vagyok, friss és kipihent is vótam, ezért nem csak az árát hagytam nála, hanem rögtön a gyümölcsöt is, majd otthon következett a hosszú sípszó és a fejem falba csapkodása…., deeee ő erre emlékezett, így a dinnye mellé kaptam grátisz ribizlit is. Hála, hála. A dinnyéért is, mert nem tudom megunni.

DSCF7820

Sós feltéthez: 

fetasajt

lilahagyma

menta

olívabogyó

chilipaprika a bátraknak

Édeshez:

piros és feketeribizli, vagy málna, szeder

sárgabarack vagy nektarin, őszibarack

citromfű és/vagy menta

szezámmag vagy aprított dió mogyoró stb.

 

DSCF7824

Grillezzünk! - Citromos fokhagymás csirkemell barackkal

Az egészségesebb konyha hívei fogják ezt a grillételt szeretni igazán. Természetesen a többiek is kóstolják meg bátran!

DSCF7561Az előző bejegyzéshez hasonlóan, most is a grillen sült ételek a főszereplők, és bár a csirkemell szárazabb hús, de a megfelelő lédús körettel és öntettel kombinálva szerintem felejthető ez a tulajdonsága.

A keményebb húsú barack isten húsok mellé, remekül passzol a fokhagymás citromos pácban érlelt csirkéhez. Az öntettel meg úgy voltam, hogy a joghurt és a friss menta volt a kiindulási pont mikor nekiálltam. Aztán túl savanykásnak találtam, és mivel volt kéznél házi bodzaszörp véletlenül belöttyent pár csepp. Na ez az ízkombó már egymagában is képes függőséget okozni, reggelire még tuti, hogy sokszor kerül a tányéromra zabpehellyel együtt.

A csipet levendula meg úgy került bele, hogy szembe jött a kertben egy bokor és lefújta a szél róla virágokat… A bevállalósoknak ízleni fog, de tényleeeeg! Jót tett a mártással, és nincs zavaró molyirtó íze, de nyugodtan hagyjátok ki belőle.

A barack a joghurttal amúgy desszertnek is simán elmegy, de a csirkével párosítva pedig szuper ebéd a hőségben, anélkül, hogy megterhelné a gyomrot. Egy a lényeg, egyetek a szabadban minél többet!

DSCF7562

Hozzávalók 3 főre:

fél kg csirkemell filé szeletelve,

4-5 db kemény húsú őszibarack, nektarin

Páchoz:

2 duci gerezd fokhagyma

1 fél citrom leve

3 evőkanál olívaolaj

bors

Öntethez:

15 dkg natúr  joghurt

pár db friss mentalevél

1 csipet levendula (elhagyható)

1 evőkanál bodzaszörp

pár csepp balzsamecet a barackokra

A húst előző este bepácoltam, ehhez a csirkemellet picit kiklopfoltam, a fokhagymát lereszeltem egy kis tálba tettem, hozzáfacsartam a citromot és az olívaolajjal és a borssal simára kevertem, majd a hússzeletek mindkét oldalát bekentem vele.

Másnap, amíg alakult a tűz és a parázs a grillen, kikevertem az öntetet, majd hűtőben pihent egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek. A barackokat félbevágtam, pár csepp balzsamecettel bekentem a belsejüket, majd mentek a grillre, a húsokkal együtt. A baracknak elég kb. 5-5 perc mindkét oldalán, a húsoknak sem kell sokkal több, míg mindkét felük átpirul.

DSCF7560

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!