Pálmafa Project

Meggyes sárgabarack krémleves

Az érzés, hogy végre nem csak almát, banánt és narancsot lehet kapni a piacon, nekem felbecsülhetetlen. Mániákus nyers gyümölcsleves gyártó és fogyasztó lettem az elmúlt években és nem csak azért, mert időt spórolok, hanem mert sokkal finomabb a végeredmény és a variációk sora pedig végtelen, nincs két egyforma.

A lényeg, hogy legalább kétféle gyümölcs legyen benne, mindegyik puha érett és édes, plusz édesítésnek kiváló valamilyen aszalt gyümölcs, én a datolyát csípem legjobban erre a célra, de tökéletes a nyírfacukor is, és kell egy csipet só, hogy mindezt kompenzálja. Utóbbit most bátran néhány darab maradék szárított, enyhén sós és nem olajban tocsogó aszalt paradicsommal oldottam meg. Senki nem mondta volna meg, hogy paradicsom is került bele amúgy, ez az én titkom maradt.

Krémes és habos egyszerre, de semmilyen tejszín vagy joghurt nem került hozzá, persze öntsetek bele nyugodtan, ha ehhez van kedvetek, de enélkül is finom. Hűtenem sem kellett, mivel a gyümölcsök hidegre kerültek már előtte, úgyhogy tényleg csak pár perc türelem és egy nagy kanál kellett, hogy élvezhető legyen a végeredmény!

Hozzávalók 3 adaghoz:

fél kg sárgabarack

kb. 5-7 db datolya

3 db aszalt paradicsom (elhagyható, helyette egy csipet só)

15 dkg meggy magozva

kb. 1 evőkanál citromlé

édesítésnek méz v nyírfacukor mehet bele ízlés szerint

A barackot kimagoztam és a turmixgépbe tettem, hozzáadtam a datolyát, aszalt parit, belefacsartam egy evőkanálnyi citromlevet, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi pont ellepte. Simára turmixoltam, beleszórtam a kimagozott meggyet, majd lehet kanalazni, de behűtve az igazi.

 

Levendulás stresszűző ital

Egy hosszú stresszes hét levezetéseként ajánlom nektek ezt az itókát. Ráadásul levendulaszezon van, és a gyönyörű lila virágok egy pohár fehér italban is pompásan mutatnak, arról nem beszélve, hogy utána garantáltan jó fogtok aludni!

Pláne, hogy citromfű is került bele frissen melegében szintén a kertből érkezett. Én még mézet sem tettem bele, elég volt a kókusztej zsírossága, hogy édeskésnek érezzem.

Más növényi tejből viszont nem igazán tudom ezt az italt a levendula miatt elképzelni, persze attól még próbálkozhattok vele, ízlések és pofonok. Régebben sima tehén tejből készítettem hasonlót, és bár nem vagyok tejpárti, de ez esetben kivételt tennék én is és abból készíteném, ha nincs más kéznél.

Hozzávalók adagonként

2 deci kókusztej

1 levendula virág

3 db citromfű levél

pár csepp méz(elhagyható)

A tejet egy lábosba öntöttem, belemorzsoltam a levendula virágait, a citromfüvet és felforraltam az egészet, majd kb. 5 percre még legalább állni hagytam, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ezután leszűrtem és elkortyoltam.

Epres répaturmix

Egyszerű és nagyszerű, sokat nem szeretnék erről mesélni, önmagáért beszél ez az itóka. Ha adott otthon egy szál répa és valamilyen piros bogyós gyümölcs, már turmixolhattok is.

Turmixgép sem muszáj vagy gyümölcscentrifuga, nekem sincs utóbbi a konyhámban. Turmix az van ugyan, de ha előbb érem el a pulton a botmixert, akkor azzal is simán összedobható. Lássuk be, jobb ezt mint a bolt polcain csücsülő szinte bármelyik cukros színes lötyi és jóval olcsóbb is, sőt elkészíteni sem tart sokkal tovább, mint kibontani egy dobozt.

Bármivel fűszerezhetitek, és pár csepp méz vagy stevia vagy xilit, ami szimpatikus nektek, az is mehet bele édesítés gyanánt. Én most a Zanyukám bodzaszörpjére csúsztam rá, a zabkásámba is pöttyintek olykor, sőt ajánlom, hogy próbáljátok ki a reggeli fekete teátokhoz, mert isteni! Kávéba azért ne…annyira én sem vagyok bevállalós, bááár levendulás lattét már ittam, akkor bodzaszörpöset miért ne lehetne???

Készítsetek el ebből egy nagy adagot este, reggel vagy bármikor, csak ki kell tölteni és lehet szürcsölni vidáman, akár magatokkal is vihetitek, így biztosan nem fogtok elcsábulni a bolti üdítők irányába. Ja és nincs durva répa íze, az eper dominál benne!

Hozzávalók adagonként

egy kisebb répa

1 kis marék eper

csipet himalája jó

1 kis kanál bodzaszörp (v méz)

1 csipet őrölt kardamom (fahéj is jó)

pár csepp citromlé

víz amennyi éppen ellepi (növényi tej is lehet)

A répát lereszeltem, az epret csak beleszórtam a turmixgép táljába, hozzáadtam a többi hozzávalót, és pár msp alatt simára turmixoltam, mehet a pohárba.

Gyümölcsmártás extrákkal

Minden évben kell egy gyümölcsmártás recept. Általában június magasságában szál meg az ihlet ez ügyben, mikor megérkezik hozzám a kertből az első rekesz cseresznye és/vagy meggy szállítmány.

Az egyik “extra” a cékla láttán ne boruljatok ki nagyon, aki követ, tudja, hogy ez nálam már megszokott, aki meg nem, az feltétlenül kóstolja meg a céklát valamilyen piros gyümölccsel kombinálva, mert mennyei mannához jut ezáltal, ha mondom. Eperrel, meggyel és cseresznyével a legjobb, akár nyersen turmixba, akár pirítósra bruschettára, akár nyers gyümölcslevesbe, akár egy hasonló mártásba teszitek a végeredmény repetagyanús. Nem a céklaíz dominál amúgy benne, sokkal több a gyümölcs, amit igyekeztem nem szétfőzni, éppen csak összeforralni.

Dara és hús helyett,  pedig most dió és kecskesajt koronázta meg, utóbbi helyett a fetasajt is jó lehet, és jó sok zöld citrommal, illatos mentával kész a hmmm érzés és kiül az arcotokra a szép az élet felirat egyből.

Nincs benne tejföl, meg lisztes habarás, ami csak elnyomja az ízeket és szerintem egy kalap alá kerül ezáltal az összes hasonló gyümölcsmártás és pont az igazi friss aromák hiányoznak belőle. Persze tehettek hozzá egy kevés joghurtot vagy akár kókusztejszínt, ha szeretnétek, de ezek nélkül is pont elég krémes és selymes az egész sztori. Sűrítésnek elég a gyümölcsből pár kanállal visszaturmixolni és akkor még rizsliszt sem kell bele, ízlés dolga, nekem most az utóbbihoz volt kedvem.

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 nagyobb fej cékla

kb. 60 dkg cseresznye és/vagy meggy

10 dkg dió

10 dkg natúr kecskesajt (feta is jó helyette)

1 db lime (citrom is jó helyette)

1 teáskanál szárított menta

1 kisebb ág friss menta

csipet só

méz vagy nyírfacukor ízlés szerint

2-3 evőkanál rizsliszt (zabliszt is jó helyette)

A céklát héjastól megfőztem, meghámoztam felkockáztam.

A cseresznyét és a meggyet kimagoztam, mindent egy lábosba tettem, tettem bele pár szelet zöld citromot, belefacsartam az egyik felének a levét is, beletettem a felaprított menta egy részét, kevés nyírfacukrot, csipet sót és felöntöttem annyi vízzel, ami éppen csak ellepte.

A diót megpirítottam pár perc alatt egy száraz serpenyőben, majd ledaráltam, nem baj, ha kicsit darabos marad.

Mikor felforrt a mártás kivettem pár evőkanálnyit a léből, összekevertem a dióval és a rizsliszttel, majd visszaöntöttem a mártásba, megvártam, míg ismét felforr és kicsit besűrűsödik, majd elzártam a gázt alatta. Szórtam még bele friss mentát, belefacsartam a lime másik felét is és kihűtöttem langyosra, vagy be is hűthető, tálalás előtt pedig kecskesajtot és pár szem diót tettem a tetejére.

Céklás halas köles rizottó

Hétköznapi gyors ételt hoztam ma nektek, jól jön ez hét közepén, mikor már a hétvégi maradékok kifutottak, de még van annyi zöldség a frigóban, hogy max. 1-2 dolgot kell venni a sarki boltban vagy piacon, amivel klassz vacsorát és/vagy másnapi ebédet lehet rittyenteni.

Na ez az étel is ilyen volt egyik nap nálunk, nevezzük álrizottónak tulajdonképpen, hiszen a hagyományosat én is szeretem lassan kevergetve, simogatva főzni, megadni a módját stb., de kölesből viszont hasonló állagú, ízű, de sokkal gyorsabb verziók is készíthetőek. Nagyon szeretem a füstölt halat, és néha veszek, általában lazacot, ami tudom, hogy nem olcsó, viszont nagyon kevés elég egy nagyobb adaghoz is, mert intenzív az íze. Most viszont találtam füstölt makrélát, ami fele annyiba került, mint a lazac, dupla annyi volt mennyiségre és isteni finom. Persze bármilyen halat vagy sonkát is használhattok helyette akár. A spárga most elsősorban a színe miatt került bele, és mert a hűtő mélyén felejtettem egy csomaggal, így muszáj volt felhasználni, de enélkül is tökéletes lesz.

Ja, és jogos a kérdés, hogy lett ilyen cekci babarózsaszínű? Naná, hogy a céklától! Ha még nem kóstoltátok a cékla-kapor-hal triumvirátust, akkor ajánlom erősen kipróbálásra.

Hozzávalók:

3 deci köles

1 cs zöld spárga

1 cs füstölt makréla (vagy más hal)

1  kis fej cékla

1  csokor kapor

fél citrom leve

1 deci rizstejszín

só, bors

Tetejére: pici olívaolaj

A kölest dupla mennyiségű vízben feltettem főni, sóztam, borsoztam. Közben lereszeltem a céklát, felaprítottam a kaprot, a halat nagyobb darabokra szedtem. A spárga fás végeit letörtem és kevés kókuszolajon egy serpenyőben kb. 5-8 perc alatt roppanósan puhára pároltam, majd kis darabokra vágtam. Mikor a köles már majdnem teljesen megpuhult és szinte az összes vizet beszívta, hozzáöntöttem a rizstejszínt, beleszórtam a céklát, kaprot, halat, spárgát és megvártam, míg még egyet rottyan, elzártam a gázt alatta és lefedve még kb. 10 percig állni hagytam, hogy biztosan átpuhuljon a köles és az ízek is összeérjenek. Végül rácsorgattam a citromlevet és tálalásnál még kapott egy löttyintés olívaolajat is.

Kókuszos babapiskóta

Hétvégén epres tiramisut gyártottam, ehhez készült ez a babapiskótaszerű izé. Na jó, nem szólom le rögtön az elején, hiszen nincs is miért, megállta a helyét aztán a desszertben, ígérem azt is megosztom veletek a hét folyamán, de előbb jöjjön ez a hagyományostól eltérő babapiskóta.

Szegény csúnya, lássuk be, dilemmában is voltam kb. 1 percig, hogy osszam-e vagy sem. Dehát finom, úgyhogy osztom, és a bolti babapiskótákkal ellentétben van számos jó tulajdonsága, hiszen nincs benne liszt, meg tartósítószer és miegymás, viszont kókuszos, citromos és vaníliás is egyszerre.

Sütöttem már klasszikus babapiskótát, ha arra vágytok a recept alján megtaláljátok a linket, az szép is lett, viszont ezzel is bátran próbálkozhattok, egyszerű az elkészítése, de nyilván a kókuszliszt máshogy viselkedik, mint a gluténtartalmú lisztek. Nincs ezzel  semmi baj, ugyanis tiramisuhoz vagy más hasonló desszerthez tökéletesek, sőt kávé mellé is elnyammoghatóak vidáman. A kókuszlisztes sütik általában morzsálódnak, viszont én tettem bele útifű maghéjat, ami összefogja az egészet, így masszív, de mégis puha piskóta lett a végeredmény.

És ha majd meglátjátok, hogy mutattak a tiramisuban a piskóták, akkor tuti ki is próbáljátok őket!

Hozzávalók: 18-20 db-hoz:

13 dkg kókuszliszt (vagy porrá őrölt kókuszreszelék)

4 db tojás

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál citromlé

vaníliarúd kikapart magjai (elhagyható)

1 evőkanál útifű maghéj

4 evőkanál nyírfacukor

csipet só

A kókuszreszeléket ledaráltam, a tojások sárgáját kikevertem a cukorral, citromhéjjal, a vaníliával és csipet sóval és az útifű maghéjjal. A fehérjét kemény habbá vertem, majd a sárgájába forgattam a kókuszt és a habot. Óvatosan elkevertem, majd habzsákba töltöttem és sütőpapírral lefedett tepsire, 8-as alakban kinyomtam a zsákból az adagokat, majd még egyszer húztam hosszában is egy csíkot a 8-ason át.  180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsültek, figyelni kell a tetejére mert könnyen megéghet.

Klasszikus babapiskóta receptet ITT TALÁLTOK!

Almás spárga fehérrépa krémleves

Indítsuk egy jó kis tavaszi levessel a hetet. A fehér spárgát egyetlen módon szeretem csak igazán, méghozzá krémleves formájában és a fehérrépával illetve paszternákkal kiegészítve élvezetes kanalaznivaló született belőle.

Őszintén, hányszor vesztek és esztek fehérrépát egy évben? Húslevesimádók kivételek nyilván, de azonkívül? Én is meg tudom számolni hááát szerintem 1 ujjamon, hogy hányszor, a blogon is alig van recept vele, nagyon alul értékelt zöldség. Pedig finom édes, a hozzá hasonló, csak jóval nagyobb méretű paszternák pedig szintén és amíg sokan még ki is piszkálják egy hús- vagy zöldséglevesből őket, addig ebből nem tudják, sőt szerintem ki sem találják nagyon, hogy benne van. A citromtól és almától közelít ez az étel azért a gyümölcslevesekhez, így bízom benne, hogy nagyobb népszerűségre tehet szert, mint egy átlag zöldségleves.

Hideg, melegen, langyosan, reggel, délben, este is finom!

Hozzávalók 4 főre:

1 csomag fehér spárga

3 db közepes fehérrépa és/vagy paszternák

2 db alma

1 citrom héja

fél citrom leve

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 deci rizstejszín (vagy másik tejszín)

fehérbors

nagy csipet kardamom (elhagyható)

kókuszolaj

A vöröshagymát kevés kókuszolajon megpároltam, majd hozzáadtam az apró darabokra vágott fehérrépát, paszternákot. Megvártam, míg kiengedi a zöldség a cukortartalmát elkezd kicsit barnulni karamellizálódni, majd fűszereztem, belereszeltem a citromhéjat és felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi. Ezalatt a spárga végeit letörtem ott ahol el akartak pattanni, mivel a végei fásak, azokat kidobtam, a többit meghámoztam, majd feldaraboltam és mikor a répa félig megpuhult ezt is hozzáadtam a leveshez. 5-10 percig együtt rotyogtak, míg a spárga is megpuhult, majd lehúztam a tűzről és simára turmixoltam az egészet.

Visszatettem a gázra, öntöttem hozzá rizstejszínt és beleszórtam a felkockázott almát is. Újra összeforraltam, majd forrástól számítva kb. 5 perc után el is zártam a gázt, hogy az alma ne legyen túl puha, inkább csak roppanós. Belefacsartam a citrom levét és kicsit kihűtve tálaltam.

 

Medvehagyma pestós csirke

Lassan elérkezik a medvehagymaszezon vége, érdemes pesto formájában elspájzolni belőle, de az a jó hírem van, hogy ezt az ételt bármilyen pestoból elkészíthetitek. A boltban is kapni jobb minőségűeket, de ha házilag gyártanátok, hiszen nagyon egyszerű, akkor ITT találtok recepteket hozzá.

Bazsalikomos, petrezselymes, cukkinis, újhagymás, kelkáposztás, bármilyen pesto jó lehet, és nem csak pirítósra érdemes kenni, hanem hasonló húsos ételekbe, de halakhoz is szuper.

Nagyon ritkán eszem nokedlit, vagy nevezzük galuskának, ahogy tetszik, viszont most megkívántam és hát A férfi elé sem tehetem a húst csak úgy simán salátával. Kivéve, ha vacsoráról van szó, mert akkor ő is szívesen eszi a dudvát, ahogy ő nevezi… Hát dudva azért ebben is van bőven, hiszen a pesto és a petrezselyem is az, és bár készítettem már rizslisztes nokit, de szerintem most sikerült a legjobban. Egyrészt giga méretűeket szaggattam, másrészt rájöttem, hogy az útifű maghéj a titok, mert az tök jól összefogja az egészet, a szódabikarbónának köszönhetően viszont nem lesz fojtós a végeredmény. Az útifű egyébként a reggeli chiapudingom vagy zabkásám rendszeres hozzávalója is, de fasírtokba is kiválóan használható, érdemes otthon tartani, mert nagyon kevés kell belőle és klassz a beleknek is.

Természetesen a pestós csirke rizzsel vagy kölessel is nagyon finom ebéd lesz! Mellé friss fejes saláta vagy ubisali, csalamádé, hmm…

Hozzávalók :

1 egész csirkemellfilé

3-4 evőkanál medvehagyma pesto (recept ITT)

2 deci tejszín (kókusztejszínt használtam, de rizstejszín v sima főzőtejszín is jó)

só, bors

kókuszolaj

Galuskához:

3 deci rizsliszt

2 db tojás

kis csokor petrezselyem

1 evőkanál útifű maghéj

1 késhegynyi szódabikarbóna

só, bors

olívaolaj

A csirkét felkockáztam, majd kevés kókuszolajon lepirítottam, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a tejszínnel összekevert pestot és hagytam, hogy egyszer összerottyanjon, majd elzártam a gázt alatt. Esetleg pici víz még mehet alá, ha kevesebb tejszínt adnátok hozzá vagy túl sűrű lenne.

Amíg a hús sült, összekevertem a nokedli hozzávalóit, vizet forraltam, majd egy evőkanállal beleszaggattam a galuskákat, megvártam, míg feljöttek a víz tetejére és egy szűrővel tálba szedtem őket, majd meglocsoltam pár csepp olívaolajjal.

Sütőben sült csirkefasírt

Izgalmas étel kerekedett egyik hétvégén, többek között az istengyalulta töknek köszönhetően. Igen, jól olvassátok, van egy ilyen tökfajta, én is a piacon ismerkedtem meg vele, mikor az eladó nénike felhívta rá a figyelmemet, hogy ugye el tudom készíteni, mert ezt nem úgy kell, mint a hagyományos főzőtököt….

Én persze magabiztosan nekiálltam volna legyalulni, de esély nem lett volna rá, mert betonkemény, így célszerű egészben kb. 20 perc alatt megfőzni, aztán tovább dolgozni vele. Nem tudtam még előre biztosan, hogy milyen formában ölt testet a tök köretként, de menet közben püré lett. Dehát tudjátok, hogy én bírom az ilyen bébiételszerű cuccokat, ez van. És egyszerűen hajt a kíváncsiság, mert szerintem a krumplipüré túl van értékelve, zellerből, sütőtökből, édesburgonyából eddig még sokkal finomabb köreteket gyártottam, ami érdekes módon a krumplirajongók többségének is nagyon ízlett.

A recept főszereplője viszont a fasírt, amivel sok munka nem volt, előző este is elkészíthető, és a sütőben minimális olajjal szuper finomra sül, és bárhogy felhasználható, azonnal, vagy a hűtőben is eláll, mehet szendvicsbe, vagy hasonló ételekbe, mint ez. Semmi áztatott zsemle vagy morzsa nem szükséges bele, sőt a tetemes mennyiségű húshoz elég volt egy tojás, mert a pár kanál lenmagliszttől teljesen összeállt, de helyette más liszteket is használhattok, vagy zabpehely is tökéletes megoldás.

Ha nem kedvelitek az ennyire pempős ételeket, akkor a hús és a gomba főtt rizzsel vagy kölessel is tökéletes. A férfi emberem elé is így került, és ismét elégedett vigyort vágott. Hogy mit szokott ilyenkor mondani nem írom le, nem bírja a nyomdafestéket….

Hozzávalók a fasírthoz:

1 kg csirke v pulyka darálthús

2 evőkanál őrölt lenmag (helyette zabpehely is jó, v zabliszt)

1 nagyobb méretű tojás

1-1 evőkanál bazsalikom és oregánó

5 szál medvehagyma

2 duci gerezd fokhagyma

só, bors

kókuszolaj

Gombamártáshoz:

80 dkg gomba

1,5 deci rizstejszín

1 fej vöröshagyma

fehérbors

kis csokor petrezselyem

kókuszolaj

Tökpüré:

2 db főzőtök

1 teáskanál tárkony

1 deci tejszín (kókusztejszínt használtam)

pár csepp citromlé

só, bors

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A fasírt hozzávalóit alaposan összekevertem, majd kisebb gombócokat formáztam belőlük és egy enyhén megolajozott sütőpapírral borított tepsire helyeztem őket, majd egy vizes kanállal kicsit lenyomkodtam a tetejüket. Kb. 20 percig sütöttem az egyik oldalát, majd 20 percig a másikat is.

A főzőtököt egy nagy edényben felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főztem.

Ezalatt a vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a gombát, fűszereztem, ezt is puhára pároltam, majd felöntöttem a rizstejszínnel, megvártam, míg még egyszer felforr majd elzártam a gázt és botmixerrel kissé darabosra turmixoltam, majd megszórtam friss petrezselyemmel. Ha túl sűrű pici vízzel vagy tejszínnel lehet még hígítani, sőt ha nincs kedvetek turmixolni, akkor maradhatnak egészben a gombaszeletek.

Mikor a tök megpuhult, kettévágtam kikapartam a belsejét, de magokat kiszedtem előbb, majd hozzákevertem a többi hozzávalót és ezt is leturmixoltam, majd a fasírttal és a gombamártással tálaltam, másnap pedig főtt rizzsel.

 

Cukkinis zöldborsófőzelék

Induljon egy könnyed húsmentes fogással a hét, mert biza nekem a húsvéti sonkadömping után még több zöldséges ételre vágyik a bendőm.

Lassan már írhatnék egy “Zöldborsófőzelék best of” bejegyzést is, mert sokféle van már a blogon és most csatlakozik a sorba ez is, mert az egyik legjobb lett szerintem. Sőt, nálam ez magasan veri a hagyományos paprikás verziót, de tény, hogy itt a gyömbéres kurkumás zellerropogós viszi el a prímet, mert az rákattanós… Amennyire egyszerű, annyira finom, alul értékelt zöldség a zellergumó mindig mondtam én! Se liszt, se tej, csak tiszta ízek, ennél jobb hétköznapi vacsora vagy ebéd nem is kell.

Nem mellesleg a maradék cukkini is belekerült főzelékünkbe, ami nem lett már agyonfőzve benne, így a nem túl karakteres ízét még azért megtartotta, de mégis a borsó dominál és picit indai aromákba burkolózik a garam masalának köszönhetően. Aki szerint a borsófőzelék unalmas, az próbálja ki így!

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 kg zöldborsó

1 db cukkini

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 liter víz

1 teáskanál garam masala fűszerkeverék

só, bors

Zeller fasírthoz:

1 nagyobb méretű zeller

2 db tojás

1 mokkáskanál kurkuma

fél hüvelykujjnyi gyömbér

só, bors

kókuszolaj a sütéshez

A vöröshagymát felaprítottam, kevés kókuszolajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a borsót, fűszereztem, kicsit pároltam a hagymával együtt pár percig csak és felöntöttem pont annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, így tuti nem lesz híg a végén. Mikor a borsó félig megpuhult belereszeltem a fokhagymát és a lereszelt cukkinit is hozzáadtam. Mikor minden átpuhult akkor kivettem 1-2 merőkanállal a főzelékből, simára turmixoltam egy botmixerrel majd visszaöntöttem a lábosba, még egyszer összeforraltam és elzártam a gázt.

A zellert lereszeltem a gyömbérrel együtt, hozzákevertem a tojásokat, fűszereztem és pici kókuszolajon kisütöttem őket kb. 1-1 evőkanálnyit adagot kicsit lelapítva a serpenyőben, oldalanként 3-4 perc alatt,  majd a főzelékkel tálaltam.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!