Pálmafa Project

Sárgadinnye krémleves szederrel

A citromos víz után, a kedvenc nyári szomjoltóim ezek a levesek, csak egy turmixgép vagy botmixer szükségeltetik, minimum kétféle gyümölcs és kész.

Mindenki – tisztelet a kivételnek- , panaszkodik, hogy meleg van. Nyár van. Ennyi. Pont. Eddig is voltak nyaranta olyan napok, hetek, amikor bizony a hőmérő higanyszála 40 fokra is felkúszott. De télen meg ugyanezek az emberek panaszkodnak, ha hideg van. Nem kéne inkább kihozni a melegből és hidegből a legjobbat, és örülni, hogy nem nyáron van 15 fok zuhogó esővel?? Nem értem őket, de nem is baj, én szeretem a meleget és imádom a főzés nélküli gyümölcsleveseket!

Nem szoktam ezeket túlcifrázni, ami van otthon az megy bele ami a fűszereket illeti, ami a folyadék részét, az pedig legtöbbször kókusztej és/vagy víz, szerintem ezek a legjobb opciók, úgyis a gyümölcs ízén van a hangsúly. A dinnyém most brutál édes volt, éppen ezért a savanykásabb szeder lett a legjobb barátja, na meg persze jó sok citromlé, és citromfű, menta. Nem sokáig nőnek már ezek a kertben, kihasználom, amíg van. Ha ezek nektek nincsenek semmi gond, ha vesztek citromot, vagy még jobb a lime, akkor már nyert ügyetek van. Tálaljátok a dinnye héjában, és kitűnő nyári előétel lesz, forró levesre nem sokan vágynak mostanság úgysem szerintem. Sőt, én másnap reggel a zabpelyhet is ebbe szórtam, és egy isteni finom dinnyés zabkása lett a végeredmény. Ha pedig az egészet leturmixoljátok, és lehűtve magatokkal viszitek, akkor tuti, hogy nem fogtok elcsábulni semmilyen cukros, szirupos, tejes frappé vagy shake vagy fagyi irányába se. Feltéve, ha nem akartok…

Hozzávalók 4 főre:

1 nagyobb méretű sárgadinnye

20 dkg szeder

1 deci kókusztej (helyett víz vagy  más növényi tej is jó lehet)

1 citrom leve

friss menta és/vagy citromfű levelek

A dinnyét keresztben félbevágtam, kikapartam a magjait, majd a húsát kikanalaztam és a turmixgép táljába tettem.

Hozzáöntöttem a kókusztejet, citromlevet, annyit vizet még, ami kb. 3/4-ig ellepte, tettem egy csipet sót is bele és leturmixoltam, visszaöntöttem a levest a dinnye héjába, beleszórtam az apróra vágott mentát és citromfüvet illetve a szedret is. Ha a dinnye hideg volt, akkor hűteni sem kell, egyből el lehet kanalazni, bár jót tesz neki, ha áll legalább fél órát, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Málnafagyi

Éljen a házi fagyi, mert sokkal finomabb, mint a legtöbb cukrászdában kapható. Egyszerű elkészíteni, tényleg gyümölcsíze van, mellékíz nélkül, és nincs benne egy tonna cukor sem.

Újabban eritritet használok édesítésre, amitől sokan megijednek, pedig nem kell. Ez egy természetes cukoralkohol, ami a gyümölcsökben, zöldségekben is megtalálható illetve az erjesztett ételekben. Eritrithol más néven, a kalóriaértéke kb. 20kcal/100gr, nem befolyásolja az inzulinszintet, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják, sőt a candida diétások is, mivel megakadályozza a gombák szaporodását, ellentétben a hagyományos kristálycukorral, ami viszont remek táptalaja azoknak. Ízre nekem teljesen olyan, mint a xilit, szóval nem érzek mellékízt és hashajtó hatást sem.., amit szintén megemlítenek az édesítők hátulütőjeként. Nyilván nem merőkanállal merem a süteményekbe, én már amúgy is felezem vagy harmadolom mindenhol a cukormennyiségeket, és érdekes módon még a legédesebb szájúak sem veszik ezt észre, valószínűleg akkor tényleg elég egy tálca sütihez 20-30 dkg cukor helyett csak 10…

Na, ez volt itt a “tudomány”, de a fagyi fontosabb. Kókusztejes, mert a málnával az isteni, ha pedig laktózérzékenyek vagytok akkor természetesen a görög joghurtot is lehet vele helyettesíteni, amit én viszont tettem bele, mert az igazi görög verzió, amiben megáll a kanál, az jót tesz a fagyinak. Ezt én piacon veszem kimérve, ha viszont hiperszuperbe tévedek akkor a Bakoma szerintem a legjobb ehhez. De, ha egyiket sem kaptok a mascarpone is jó ám! A kókusztejszínt rendszeresen használom, felverni még nem próbáltam, de azt olvastam, hogy mélyhűtés után ez megtehető. Hát jelentem nem… Vagy én vagyok béna, vagy a habverő, de hogy őszinte legyek elengedtem ezt a problémát, felhabosítottam kicsit, aztán ment a málnához, isteni ez így is.

Ha nincs menta és citromfű, pár csepp citromlé is megteszi és mehet a mélyhűtőbe, fogyasztás előtt viszont kell neki egy 20 perc a pulton, hogy krémesebbre olvadjon. Mondjuk nagy volt a kísértés, hogy én ezt fagyasztás előtt csak úgy egy nagy kanállal elfalatozzam….

Hozzávalók kb. 3 pohárhoz:

10 dkg málna

10 dkg sűrű natúr görög joghurt

1 deci kókusztejszín (v sima habtejszín)

2 evőkanál eritrit

5-5 db menta és citromfűlevél

A kókusztejszínt betettem a mélyhűtőbe fél órára. A habtejszín elég, ha a sima hűtőben van. A málnát a joghurttal és a cukorral egy botmixer segítségével leturmixoltam, a mentát és a citromfüvet apróra vágtam és ezt is belekevertem. Kivettem a kókusztejszínt, egy habverővel felhabosítottam és ezt is a málnás joghurthoz kevertem, majd a fagyasztóba tettem és fél óránként még 2szer kivettem és botmixerrel átmentem rajta, majd lefagyasztottam, tálalás előtt kb. 20 perccel a pultra tettem olvadozni.

 

Levendulás stresszűző ital

Egy hosszú stresszes hét levezetéseként ajánlom nektek ezt az itókát. Ráadásul levendulaszezon van, és a gyönyörű lila virágok egy pohár fehér italban is pompásan mutatnak, arról nem beszélve, hogy utána garantáltan jó fogtok aludni!

Pláne, hogy citromfű is került bele frissen melegében szintén a kertből érkezett. Én még mézet sem tettem bele, elég volt a kókusztej zsírossága, hogy édeskésnek érezzem.

Más növényi tejből viszont nem igazán tudom ezt az italt a levendula miatt elképzelni, persze attól még próbálkozhattok vele, ízlések és pofonok. Régebben sima tehén tejből készítettem hasonlót, és bár nem vagyok tejpárti, de ez esetben kivételt tennék én is és abból készíteném, ha nincs más kéznél.

Hozzávalók adagonként

2 deci kókusztej

1 levendula virág

3 db citromfű levél

pár csepp méz(elhagyható)

A tejet egy lábosba öntöttem, belemorzsoltam a levendula virágait, a citromfüvet és felforraltam az egészet, majd kb. 5 percre még legalább állni hagytam, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ezután leszűrtem és elkortyoltam.

Birsalmás gesztenyés hajdinakása

Egyik reggelimet szeretném ma megosztani veletek, zabkása helyett most hajdinakása, de akár lehetne kölesből, vagy rozspehelyből is, ahogy tetszik.

20161105_144231-2Igazi őszi hangulat a tányéron, ennél jobban nem is indulhat a reggel, gesztenye, birsalma, krémes melengető kanalaznivaló, én ezt minden héten megenném, míg tavasz nem lesz!

Természetesen maradhattok  a zabpehelynél, ha gyorsabb verzióra vágytok, de ezt előre is el lehet készíteni, hiszen behűtve is finom, de akár fel is melegíthetitek, hozzá lehet önteni még egy pici kókusztejet például és olyan, mint új korában. Van benne energia, de glutén és laktózmentes, és amíg én a zabkásától elég hamar megéhezem, a hajdinától nem, délig biztos, hogy kitart a lendület. Chiamagból is klassz lenne, és kisebb poharakba töltve akár desszert is válhat belőle.

Hozzávalók 2 adaghoz:

fél birsalma

1,5 deci natúr hajdina

10 dkg főtt gesztenye

3 deci kókusztej (v más növényi tej)

1 evőkanál méz v nyírfacukor

fél mokkáskanál kardamom v fahéj

A birsalmát felkockáztam, a hajdinát átmostam, beleöntöttem mindent egy kisebb lábosba, felöntöttem a kókusztejjel, megszórtam a fűszerekkel, a mézet én csak akkor csorgattam rá, mikor elkészült, de itt is lehet már édesíteni ízlés szerint.

Fedő alatt addig főztem, míg a hajdina átpuhult, és beszívta az összes folyadékot, akkor már a birs is biztosan megfelelő állagú. Ha nagyon elfő a leve, akkor pici folyadékot lehet még aláönteni. Langyosan az igazi, de másnap hidegen is finom.

 

Kókusztejes gyömbéres fekete tea

Senki nem hitte el nekem, hogy ez finom, addig, míg a kávérajongó sógornőm ki nem kapta egyik reggel a kezemből és meg nem kóstolta, hogy mit szürcsölök ilyen elégedett fejjel. Majd felkiáltott, hogy ez k… jó!

dscf0129Hát ennyi a történet, sokan kávépótléknak isszák, amúgy meg chai latte néven is ismert keleti itóka, ráadásul egészséges, hiszen gyömbér is van benne és nagyon hasonlít a már korábban megosztott kurkuma lattéhoz. Egyébként ebbe is lehetne még egy csipettel szórni, néha én is úgy iszom.

És ha már ősz, akkor lehet ezt még tovább cifrázni, a sütőtökös kávé alapján így is elkészíteni, úgyhogy hajrá, mert isteni finom, bármikor jólesik belőle egy bögrével!

dscf0131

Hozzávalók egy 3 decis bögréhez:

fekete tea

fél hüvelykujjnyi gyömbér

0,5-1 deci kókusztej

méz

1-1 csipet fahéj és/vagy kardamom

A vizet a kókusztejjel és a fűszerekkel összeforralom, ráöntöm a filterre vagy a teafűre és a felszeletelt, hámozatlan gyömbérre, majd, ha kicsit hűlt édesítem mézzel. Vagy vízforralóban gyorsan felforralom a vizet, leforrázom a teát és a gyömbért, hozzáöntök kevés kókusztejet, fűszerezem, állni hagyom, édesítem.

Kókusztejes görögdinnyeleves szilvával

Görögdinnyéből ritkán szokás levest készíteni, szerintem mindenki csak úgy késsel szeret nekiesni a nyár mézédes hűsítőjének. Ezzel nincs is semmi gond, de ezt a levest akkor is muszáj kipróbálnotok, annyira finom!

20160726_181321~2Azért a leves szót tegyük idézőjelbe, hiszen ez egy gyümölcsturmix, de ha szórtok bele még extra hozzávalókat és tányérba meritek, akkor az biza’ leves és bármelyik nyári ebéd során jó előétel lehet, de a nap bármely szakában jól fog esni. Semmi hozzáadott cukrot nem igényel, a dinnye édessége bőven elég, a kókusztej meg hát na, mint mindig mindent, elvarázsolja ezt a levest is.

Mostanában minden héten haza vonszolok egy fél dinnyét, felkockázom a húsát és egy zárható edényben beteszem a hűtőbe, szerintem így a legegyszerűbb tárolni. Ha megszomjazom, csak előkapom, és vagy villával vagy kézzel majszolok belőle. És megint csak azt mondom próbáljátok ki a dinnyét fetasajttal is, mert mennyei, az is mehet amúgy a leves tetejére, mondjuk ha nem szilvát tesztek bele, hanem mandulával szórjátok meg.

20160726_181201~2Hozzávalók adagonként:

1 bögre kockázott magozott görögdinnye

2 db szilva

2 deci kókusztej (1 deci kókusztej-1 deci víz is jó)

pár db mentalevél

1 evőkanál citromlé

egy csipet Himalája só

A szilva kivételével mindent a turmixgép táljába tettem és simára turmixoltam, majd tányérba töltöttem és a beleszórtam a feldarabolt szilvát.

Céklás szedres chia puding

Az egyik legtrendibb mag mostanság az azték zsálya, vagy más néven chia mag. Tavaly kóstoltam először, aztán meg is feledkeztem róla, de az utóbbi időben szinte már mindig van otthon, rákaptam én is, mivel nagyon változatosan és egyszerűen el lehet készíteni. És amíg én a zabkásáktól fél óra múlva éhes leszek, a gyümölcsös chia pudingtól nem. Nagyon jó energiaforrás, sok fehérjét és rostot is tartalmaz, omega-3, omega-6 zsírsavakat, mindenki bátran fogyaszthatja.

20160722_062735~2~2

Azt szoktam csinálni, hogy előző este összekeverek pár kanállal bármilyen folyadékkal, általában növényi tejjel, de néha sima vízzel, hiszen még jön bele gyümölcs, fűszer, gyömbér, citromlé, bármi, ami éppen kéznél van és beteszem a hűtőbe, reggelre pedig kész a sűrű puding. A chia ugyanis a tömegénél 10-szer több folyadékot képes beszívni.

Még a nyaraláshoz is ezt vittem magammal, kis helyen elfér, helyben vettem gyümölcsöt és soha nem volt gond, hogy mit egyek, ha éppen nem vágytam már péksüteményre, hiszen azt nem gyakran eszem. Sőt még a melegben ebédre is jó volt, betettem egy shakerbe, bedobtam egy kanalat a táskába és meg volt az ebéd. Ha előtte le van hűtve, semmi baja nem lesz még hűtőtáska nélkül sem, hiszen nincs benne tejtermék.

Nagy lelkesedéssel próbáltam volna megkóstoltatni valakivel, de aszonta kenjem a hajamra, mert hogy neki nem jött be az állaga. Van ilyen, a zabkása szottyos állaga sem mindenkinek van kedvére, de amúgy ha több chiát szórtok a pohárba, akkor nyilván sűrűbb lesz, sőt még szárazon a magokat szendvicsbe is szórhatjátok, hiszen így is fogyasztható.

A szeder cékla pedig még mindig szuper páros, illetve a cékla bármilyen piros bogyós gyümölccsel kiváló, úgyhogy áfonyával, ribizlivel is próbálkozhattok, nem fog dominálni a céklaíz, ha valaki aggódna emiatt.

20160722_062827~2Hozzávalók 1 nagy v két kisebb pohárhoz:

3 evőkanál chia mag

1 kisebb zsenge cékla

10 dkg szeder

1,5 deci kókusztej (vagy bármilyen folyadék, növényi tej, víz, gyümölcslé)

1 csipet kardamom (fahéj is lehet helyette)

1 csipet Himalája só

1 evőkanál citromlé

A chia kivételével mindent a turmixgépbe tettem és leturmixoltam, majd belekevertem a chiamagokat is.

Pohárba töltöttem és hűtőbe tettem, majd másnap reggel elkanalaztam.

Kókusztejes tökfőzelék almás tócsnival

Nem titok, hogy nem vagyok tökfőzelék rajongó, ha az éhenhalás kerülgetne és elém tolna valaki egy tányérral akkor megenném, de magamtól nem hiszem, hogy eszembe jutna főzni. Tudom én, hogy kaporral az igazi meg minden, és az elmúlt pár évben egyszer ettem pár kanállal valahol belőle, de úgy el éldegélek nélküle vidáman.

DSCF9597Viszont olyan guszták a tökök a piacon, hogy néha veszek, hogy majd valami lesz belőle, ilyenkor került általában töltött tök a blogra, sőt van kapros tök ropogós morzsával a tetején. Az volt eddig a kedvencem asszem. Most lett egy újabb is, még hozzá ez a főzelék, de tudjátok, ezekkel az ízekkel szinte bármit el lehet adni nekem, de ígérem ti sem fogtok csalódni, ha tesztelitek ebben a formában is. Ha eddig szerették a tökfőzelék azért, ha nem, akkor meg azért.

Az almás tócsnira gondolom meg senkit nem kell rábeszélni, győztem megállni, hogy maradjon a főzelék mellé is, miután kisült… No glutén, no laktóz és milyen finom!

DSCF9596Hozzávalók 2 adaghoz:

1 nagyobb méretű főzőtök

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 deci kókusztej v tejszín

1 teáskanál madras curry keverék

1 mokkáskanál kurkuma

só, bors

kókuszolaj

petrezselyem

Tócsnihoz:

2 db alma

2 db tojás

4 csapott evőkanál csicseriborsóliszt(más liszt is jó)

fél mokkáskanál fahéj

csipet só

kókuszolaj a sütéshez

A hagymákat felaprítottam, a tököt meghámoztam, én lereszeltem a puha magjaival együtt, de akit zavar kanalazza ki a magokat előtte. Kókuszolajon megpároltam a hagymát, rászórtam a curryt és a kurkumát, átkevertem, majd ment hozzá a reszelt tök is. Felöntöttem a kókusztejjel, meg egy pici vízzel, nem is lepte el teljesen a tököt, de nem baj, mert levet fog engedni úgyis, és fedő alatt kb. 15 percig hagytam rotyogni. Ezután kivettem egy bő merőkanálnyit, simára turmixoltam, majd visszaöntöttem a főzelékhez.

A tócsnihoz lereszeltem az almát, kicsavartam a levét egy pohárba, azt megittam, majd a hozzákevertem a lisztet, sót, felvert tojásokat és felforrósított olajon 1-1 nagyobb evőkanálnyi masszát elterítettem és mindkét oldalukat pár perc alatt pirosra sütöttem. Végül friss petrezselyemmel megszórtam a főzeléket és a tócsnival tálaltam.

 

Sütés nélküli nyers "sajttorta" pohárban

Mivel mással ünnepelhetném a blog 3. szülinapját, mint egy jó kis desszerttel, na és persze barátokkal. Ugyanis az egyik barinő szülinapja május 31. a másiké pedig május 30., akárcsak a blog születésének napja is és a Nagymamámé nem mellesleg, aki ma lenne 91 éves.

20160529_125255~2Móka, kacagás, finom falatok, hála, köszönet, másra nincs is szükség eme napon.

A “torta” pohárba került, gondoltam, mégis csak jobb, ha mindenki a sajátját fújja és nem egymást szemközt, hogy szemöldökünk lássa kárát, de ti akár a legkisebb átmérőjű tortaformában is elkészíthetitek. Ez egy nyers, vegán “sajttorta” tulajdonképpen, nem kell sütögetni, csak keverni, kavarni és rétegezni. Azért is jó, mert ezeket nem nagyon lehet elrontani, a textúrára, állagra kell figyelni, ha túl folyós, kell még bele száraz anyag, ha túl híg a krém, akkor a csodás útifűmaghéjjal helyrehozható a probléma, de ezekkel a mennyiségekkel működni fog a történet. No tej, no liszt, csak gyümölcs és magok, némi kókuszolaj, amiből klassz csokiréteg készült a tetejére. Szóval diétásnak ne nevezzük a kicsikét, de ez most kevésbé volt cél, bár ettől még a táplálóan egészséges kategóriába belefér azt gondolom.

Tálalás előtt érdemes egy 10 perccel kivenni a hűtőből, hogy picit megolvadjon és áttörthető legyen kanállal.

Egészségetekre, tartsatok velem a következő 3 évben is! Köszönöm! 🙂

20160529_152255~2Hozzávalók 3 pohárhoz:

Alsó réteg:

10 dkg dió

10 dkg datolya

3 evőkanál kókuszreszelék

1 teáskanál méz

1 evőkanál kókuszolaj

csipet Himalája só

Krém:

3 db kisebb banán

kb. 5 nagyobb szem eper

1 deci kókusztej

2 evőkanál kókuszreszelék

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál útifűmaghéj

ízlés szerint méz, ha nem elég édes a gyümölcs

Máz:

5 csapott evőkanál jó minőségű étkakaópor

3 evőkanál kókuszolaj

1 teáskanál méz (ízlés szerint)

Díszítéshez: pár szem eper

Elkészítés:

A diót beáztattam pár órára vízben, majd leszűrtem. A friss datolyát kimagoztam és kisebb darabokra vagdostam. Ha szárítottat használtok, azt is áztassátok be előtte vízbe, hogy megpuhuljon kicsit. A dió, a datolya és az összes többi hozzávaló mehet a robotgépbe és jó krémesre kell aprítani, turmixolni. Ha gyenge az aprítógép, mint az enyém….akkor botmixerrel rá lehet segíteni. Nem baj, ha picit darabos marad, a lényeg, hogy szépen bele lehessen nyomkodni a pohárba. Ha túl száraz, tegyetek még hozzá akár pici kókuszolajat, vagy egy narancs levét például. Ezután egyenletes rétegben belenyomkodtam a masszát a pohár aljába.

A krémhez az összes hozzávalót összeturmixoltam egy botmixerrel. Kisebb eperszemeket megmostam, félbevágtam, és vágott felükkel kifelé a pohár belsejében felsorakoztattam őket. Ezután a krémet belekanalaztam, kb. egyforma mennyiségben, majd mentek a hűtőbe pár órára.

A mázhoz az összes hozzávalót összeolvasztottam egy edényben, nem kell forralni, sőt nagyon forrósítani se, csak melegíteni picit, tényleg csak pár msp, míg minden folyékony lesz és már öntöttem is rá a hűtőből kivett krém tetejére. Vékonyan rétegben elegendő eloszlatni, kicsit el lehet dönteni a poharat, hogy szépen körbefolyjon a csoki, majd mehet vissza a hűtőbe, min. fél óra elég, hogy megdermedjen a máz rajta.

20160529_125323~2

Epres mandulás kölesmorzsa sütés nélkül

Na jó, én sem bírtam ellenállni a görög epernek, néhány szem fogjuk rá, hogy édes(kés) is volt, de kicsit felturbóztam az ízüket és desszertben végezték “pálmafás” stílusban, íme a végeredmény.

20160410_122617~2Eredetileg össze akartam sütni sütőben kerámia formákban, mint az eredeti morzsás sütiket, de tulajdonképpen minek? Hiszen rájöttem, hogy a kerámia formáim 200 km-rel arrébb tartózkodnak, se vaj, se tojás, se liszt nincs benne, az epret sem muszáj ahhoz sütni-főzni, hogy puha darabos lekvárszerű legyen, hiszen van itthon útifű maghéj, arról meg már meséltem a múltkor, hogy milyen szuper gyümölcspudingot lehet készíteni a segítségével.

Természetesen ha nincs kéznél útifű, akkor is nekiállhattok, sűríthettek zabpehellyel, zabkorpával. Ha a sütés mellett döntötök akkor daraboljátok fel az epret, szórjátok meg cukorral, egy kanál étkezési keményítővel, aztán mehet rá a köles és irány a sütő, míg az eper megpuhul, az utolsó pár percben pedig szórjátok rá a mandulát, hogy az is illatosra piruljon a tetején. Ha nagyobb mennyiséget készítetek akkor egy nagyobb tálba kanalazzátok a rétegeket, kisebb adagokban pedig pohárba vagy üvegbe.

Reggelire tökéletes és laktató, de desszertnek is ízleni fog!

20160410_123034~2Hozzávalók 2 adaghoz:

Epres réteghez:

20 dkg eper

1 evőkanál nyírfacukor

pár csepp citromlé

Köleshez:

1,5 deci köles

1,5 deci kókusztej (sima tej v tejszín is jó)

1,5 deci víz

1-2 evőkanál nyírfacukor ízlés szerint (méz v nádcukor is jó)

pár csepp citromlé

csipet só

Tetejére:

5 dkg durvára darált mandula

 

A kölest átmostam és feltettem főni fele-fele kókusztej-víz keverékben kb. 1 evőkanál nyírfacukorral és egy csipet vaníliaporral.

Az eperből pár szemet kis darabokra vágtam, a többi leturmixoltam kb. 2-3 evőkanál vízzel és az útifűmaghéjjal, pici nyírfacukorral, majd az üvegbe töltöttem és beleszórtam az eperdarabokat is. Majd kicsit állni hagytam, kb. 10 perc alatt puding állagú lett.

A kölest, ha megpuhult kihűtöttem kicsit, majd az eperre kanalaztam, végül megszórtam a mandulamorzsával, amit előtte egy száraz serpenyőben megpirítottam és darabosra daráltam.

 

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!