Pálmafa Project

Gluténmentes adventi linzer datolyakrémmel

Megérkezett az első friss adventi édesség, még szinte meleg, az íze pedig a számban. Tavaly sütöttem már hasonló linzert, abban még tojás sem volt, ez most egy picit más, hiszen méz is van benne és kókuszlisztből készült.

dscf0176Az eredeti recepttől én eltértem kissé az arányokban, de nekem ekkora mennyiségekkel lett gyúrható a tészta.

Bármilyen lekvárral összeragaszthatjátok amúgy őket, de ez a datolyás verzió egy nagyon egyszerű megoldás és kicsit különlegesebb lesz, mint hagyományos lekvárral. Egyébként aszalt szilvával, és áfonyával is biztos működik.

Ha abban reménykedtek, hogy kekszünk kalóriaszegény,  hát nem. De ez most itt nem is erről szól, bár lisztmentes és az már jó hír. Lekvár nélkül egymagában is élvezhető teasütemény és sokáig eláll.

dscf0180

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

20 dkg kókuszliszt

20 dkg vaj

2 db tojás

4 evőkanál méz

citrom reszelt héja

1 teáskanál szódabikarbóna

Töltelékhez:

15 dkg datolya

1 evőkanál citromlé

1-2 evőkanál az áztatóvízből

A lisztet, a szódabikarbónát, a tojásokat, a mézet, az olvasztott vajat egy tálba tettem és összegyúrtam. Ja, és a citroméhéjat is bele kellett volna reszelni, de elfelejtettem…. Majd ti megteszitek helyettem. Ezután a tésztát egy fél órára betettem a hűtőbe.

A datolyát felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje és ehhez csorgattam egy negyed citrom levét is, hogy ne legyen olyan édes. 1 óra múlva a vizet, pár evőkanál kivételével leöntöttem róla, majd botmixerrel krémesre turmixoltam.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. Két nagyobb darab alufólia között nyújtottam ki a tésztát, mert így könnyebb bánni vele, amúgy szétszakadhat és túl vékonyak se legyen a kekszek. Kiszaggatam őket a formákkal, majd sütőpapírral bélelt tepsin kb. 10 perc alatt megsültek. Figyelni kell rájuk,mert gyorsan megéghetnek! Mikor kihűltek, az egyik felét megkentem a datolyakrémmel és rátapasztottam a másik felét.

Forrás: http://realfoodforager.com/videorecipe-coconut-date-linzer-cookie/

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!