Pálmafa Project

Fóliában sült hal

Mivel tér haza az ember gasztroblogger lánya egy olasz nyaralás után? Természetesen pestoval, olívaolajjal, mozzarellával feltankolva. És naná, hogy a faház hűtőjében maradt tonnányi paradicsomot is beletuszkolja még a bőröndbe…. Aztán hazatérve elgondolkodik az üres hűtő láttán, hogy mit is egyen, így előkerül a mélyhűtőből a hal és na jó, elsétál a boltba, bár maga sem tudja mit is akar venni, így véletlenül édesburgonya kerül a kosárba.

20160830_183115~3Nem, mintha súlyfelesleggel tértem volna haza, de azért csurrant cseppent egy kis grissini itt, egy kis olívaolajba tunkolt foccacia ott, ezek ugyebár mind lisztes finomságok és szinte lehetetlen csak úgy közömbösen elmenni mellettük, pláne, ha az étteremben az étel megérkezése előtt az orrunk alá tolják. Majd a végén kiderül, hogy nem is ingyen, mert nagyon frankón ki is számlázzák, ha tetszik, ha nem…

Szóval ez egy szuper finom, színes, ízes eledel lett, koszos edény is megúszható vele, akár a fóliából is falatozható, csak úgy villával, hiszen minden omlós és puha. Pestot sokszor készítek házilag, itt mazsolázhattok a receptek közül. Gyakorlatilag bármilyen, szó szerint zöldségből készíthettek, némi mag, fokhagyma és olívaolaj kombinációjával pikk-pakk kész. Tésztára, pirítósra, salátákba, vagy sült húsokhoz, illetve halhoz tökéletes kiegészítő. Ha nem kaptok édesburgonyát, akkor akár répa is jó lehet, viszont azt elő kell főzni szerintem fél puhára, mert sokkal lassabban puhul meg, mint az édeskrumpli. Aztán én tuti, hogy az ősszel sütőtökkel is elkészíteném, ha pedig a halat nem szeretitek, lehet csirkemell, de annak szintén több idő kell, akkor érdemesebb az édesburgonyát vastagabb szeletekre szelni. Akármelyik verziót is választjátok, nem fogjátok megbánni, a fólia aljában megmaradt szaftot pedig véletlenül se dobjátok ki, mert mennyei…akár tunkolni is…

20160830_183537~2

Hozzávalók személyenként:

1 szelet tőkehalfilé (bármilyen hal jó)

1 közepes méretű édesburgonya

1 db paradicsom

1 púpos evőkanál pesto

só, bors

Két rétegben leterítettem egy alufóliadarabot, ráfektettem a vékonyra szelt, meghámozott édesburgonyát. Nagyon picit megsóztam, megborsoztam és tényleg csak pár csepp olívaolajat is löttyintettem a tetejére. Majd rátettem a halfilét, amit sózni sem muszáj, hiszen a rákent pesto elég sós. Szóval bekentem a pestóval, majd rászeltem a paradicsomot. Az is pici sót és borsot kapott, majd lazán bebugyoláltam az egészet a fóliába, nem túl szorosan, de azért ne jöjjön szét a remekmű és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem kb. fél órára.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!