Pálmafa Project

Bazsalikomos lecsó

Lecsóra vágytam, mert mindenki azt emlegeti mostanában, “lecsót főztem”, “úgy ennék egy lecsót” “húú idén még nem főztem lecsót”…Na jó, hát akkor együnk lecsót, ezúttal kicsit más stílusban, de nem kevésbé ízletesebben, mint a hagyományos. Sőt, nekem ez jobban ízlett csak halkan zárójelben jegyzem meg….

DSCF9721Ráadásul én tojással szeretem a legjobban, ebben viszont nincs tojás, de mégis olyan az állaga, mintha lenne…. Az ötlet onnan, hogy lapul egy recept a blogon, még hozzá a Pappa al pomodoro, vagyis  toszkán paradicsomleves, ami a jó sok paradicsommal , bazsalikommal, fokhagymával készül és a végén szikkadt kenyér sűríti be.

Na már most én ezután áhítoztam, és lecsó után természtesen, így összekombináltam, kettő az egyben étel lett. Annyira jó, ha van otthon száraz kenyeretek, akkor felhasználhatjátok ebben, jó sok hagyma, paprika, pari, és kész. Úgyhogy lecsót főzni jó, akárhogy is készítitek, most érdemes nekiállni, mert jön a tél aztán csak álmodozunk róla. Kivéve, aki eltesz belőle télire is, de az idén biztos nem én leszek…

DSCF9723

Hozzávalók 2 adaghoz:

2 nagyobb paprika

2 nagyobb paradicsom

1 közepes fej vöröshagyma

1 teáskanál szárított bazsalikom

4-5 levél friss bazsalikom

2 kisebb szelet szikkadt (rozs)kenyér

só, bors

kókuszolaj

A vöröshagymát kevés kókuszolajon üvegesre pároltam,  hozzászórtam a darabokra vágott paprikát, majd a paradicsomot. Sóztam, borsoztam,  megszórtam a szárított bazsalikommal, öntöttem alá 1 deci vizet és lefedve kb. fél óráig főztem, míg minden átpuhult. Ha nagyon besűrűsödne, akkor pici vizet lehet még aláönteni.

Ezután botmixerrel kicsit krémesebbé varázsoltam, ezt nem muszáj, de szerintem így finomabb lesz. Nem kell teljesen krémmé turmixolni, maradjanak benne darabok. Ezután visszatettem a gázra, öntöttem alá fél deci vizet még és belemorzsoltam a kenyeret. Megvártam, míg még egyszer felforr, rottyan egyet, kicsit besűrűsödik és elzártam a gázt, végül belekevertem a friss bazsalikomot is.

DSCF9726

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!