Pálmafa Project

Cukkinis csicseriborsós hajdinás egytál

Érdekes, hogy mikor veszek egy hozzávalót, jelen esetben a cukkinit, és kitalálom mi legyen belőle, akkor sokszor a végeredménynek semmi köze a kiindulási ponthoz. Most is csak alig, alig. A menta és a fokhagyma volt még fix, de krémet akartam amúgy és azt tésztára kanalazni. Aztán a turmixolás előtt megálltam és tésztára sem vágytam már, inkább a megszokott és kedvelt gluténmentes gabonámra a hajdinára, de az úgy még sovány ebéd, kellett bele valami fehérjedús és laktató összetevő is, így lett a választottam a csicseriborsó. Szóval így megy ez nálam…

DSCF9571Ezt csak azért írom le, hogy hátha ti is ihletet kaptok és ha tetszik a frissítő mentás cukkinis alapíz, akkor akár próbálkozhattok egy fenti tésztás étellel is, ha a hajdina éppen nem gyere be és a cukkinikrém is jó ötlet, azoknak, akik amúgy nem annyira szeretik ezt a zöldséget.

Ez olyan kényelmesen egyszerű étel hétköznapokra, amit magatokkal is vihettek a dolgozóba, sőt még az sem gond, ha nem tudjátok hűtőbe tenni napközben, hiszen se tej, se tojás nincsen benne, semmi baja nem lesz még a melegben sem. Hidegen, szoba hőmérsékleten fogyasztva is finom, és megkímélhetitek magatokat és az ételt is a mikrózás “jótékony” hatásaitól…

DSCF9572Hozzávalók 2 adaghoz:

1 bögre hajdina (kb. 2,5 deci)

1 db cukkini

1 bögre csicseriborsó (konzerv is jó)

2 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

kb. 6 db mentalevél

fél mokkáskanál őrölt római kömény

só, bors

kókuszolaj +olívaolaj

A hajdinát dupla mennyiségű vízben feltettem főni. A csicseriborsót előző nap már megfőztem. A cukkinit lereszeltem, kevés kókuszolajon megfuttattam kicsit a felaprított fokhagymát, majd rászórtam cukkinit, sóztam, borsoztam, megvártam, míg kicsit összeesik és átpuhul, pár perc elég is neki. Elzártam a gázt alatta belekevertem a felaprított mentát és a csicseriborsót, római köményt, végül a főtt hajdinát. Facsartam hozzá citromlevet, alaposan elkevertem és kész is. A tetejére mehet még tálalás előtt pár csepp olívaolaj.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!