Pálmafa Project

Epres rebarbarás hajdinapalacsinta

Indítsuk a napot egy klassz villásreggelivel! Ebbe pedig mi más kerülhetne ebben az évszakban, mint eper és ha hozzájuttok némi rebarbarához, hát azt se hagyjátok ki belőle.

20160527_065156~2Kényelmes étel, én előző este felkockáztam az epret és a rebarbit, kikevertem a tésztát, másnap reggel csak összeöntöttem, be kellett tolni a sütőbe és fél óra alatt el is készült.

Szeretem a palacsintákhoz a hajdinalisztet használni, de előfordul, hogy valakinek túl karakteres az íze, helyette a rizsliszt jó, ha gluténmentesre vágytok, ha nem ez a cél, akkor tönkölylisztet használnék, vagy zabliszt is tökéletes.

Az eredeti recept a gyümölcsöket előtte serpenyőben kicsit megpárolja, ezt feleslegesnek találtam, hiszen a sütőben töltött idő bőven elég erre az epernek és a rebarbarának is, tökéletesen átpuhultak és nem áztatták szét a tésztát sem.

Mivel nincs olyan serpenyőm, amit sütőbe is tudnék tolni, ezért fogtam egy jénai edényt, és a tetejének a belsejében sütöttem meg sütőpapíron. A végén szépen ki lehet emelni és szeletelhető, nem ragad le.

20160527_065338~2~2Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

1 kis marék eper

1 kis marék szeletelt rebarbara (1 szál elegendő)

125 ml hajdinaliszt (más liszt is jó hozzá)

3 tojás

1,5 deci víz (v növényi tej, de tehéntej is jó)

1-2 kanál nyírfacukor v nádcukor v méz ízlés szerint

fél mk őrölt fahéj

csipet só

Tetejére: pár levél menta (elhagyható)

A sütőt előmelegítettem 200 fokra.

Az epret és a rebarbarát apró darabokra vágtam, majd a sütőpapírral bélelt jénai edény tetejébe szórtam őket.

A tojásokat felvertem,  hozzászórtam a lisztet, sót, fahéjat, cukrot, majd hozzáöntöttem a vizet. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ezután ráöntöttem a gyümölcsökre és betoltam a sütőbe kb. 30-35 percre, mikor elkezdett szilárdulni, letekertem a hőfokot 180 fokra. Mikor a teteje már kezd barnulni és nem folyós akkor elkészült. Langyosan az igazi.

Forrás: http://foodiesnpup.blogspot.hu/2012/05/strawberry-rhubarb-oven-pancake.html

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!