Pálmafa Project

Őszibarackos pite

Barack kifulladásig, ahogy ígértem, de ennél nagyobb problémánk sose legyen!

DSCF7968Brutál adagot sütöttem, és másnapra alig maradt csak pár szelet belőle. Na jó, elosztogattam. Tökéletes volt egy olyan napra, amikor rég nem látott barátnőket, családtagokat látogattam és mindenhova vittem magammal egy kisebb tálcányit. Örültek neki, mosolyogtak, megették. Mertek volna mást tenni…

A pitéket nem lehet nem szeretni, és nem annyira macerás, ahogy első ránézésre tűnik. Higgyétek el én is toldoztam, foltoztam a tetejét, alját, nem szégyen az, de a végeredménnyel egészen meg voltam elégedve. Puha, szaftos, cukor alig van benne, a töltelékbe nem is tettem, annyira édes volt a barack.

Használjátok ki a barackszezont, egyetek belőle annyit, amennyit nem szégyelltek!

DSCF7983

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:

1,5 kg puha érett őszibarack v nektarin magozva, szeletelve

30 dkg fehér tönkölyliszt

30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

30 dkg kókuszzsír (vaj is jó)

2 db tojás

10 dkg nyírfacukor

1 deci tej (liszttől függően lehet kevesebb is)

1 mokkáskanál fahéj

1 db tojás a tetejét lekenni

A barackokat kimagoztam, felkockáztam, és botmixerrel nagyjából pürésítettem, nem kell teljesen simának lennie, inkább jobb, ha darabos. Belekevertem a fahéjat is.

A lisztekben elmorzsoltam a puha kókuszzsírt, hozzáütöttem a tojást, beleszórtam a cukrot és hozzáöntöttem a tejet apránként, majd az egészet összegyúrtam.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

Megfeleztem a tésztát. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtottam, felcsavartam a sodrófára és belesimítottam a kivajazott tepsibe. Nem lett pont méret, itt ott lelógott, de kézzel simán el lehet nyomkodni.

Ráöntöttem a barackpépet, egyenletesen elkentem rajta. Kinyújtottam a tészta másik felét , kb. centis csíkokra vágtam és keresztben rátettem a barackos töltelék tetejére. A felvert tojással bekentem a tésztacsíkokat.

Kb. 25-30 perc alatt megsült, akkor jó, ha szép barna a teteje.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!