Pálmafa Project

Lecsó gerslivel

A legjobb megoldás nyáron, ha túl régóta várakozik a hűtőben a paradicsom és a paprika.

DSCF7379Velem is ez történt, bevásároltam a piacon paprikából, majd megérkeztek a szülők édeslányompaprikátishoztam felkiáltással és a nyóc üveg lekvár mellé pattant is fel a konyhapultra egy szatyorral. Jujj de jó, mert alig volt csak 1 kg itthon belőle, és a zöldségek közül ezt eszem a legritkábban.

Sebaj, ennél nagyobb problémám sose legyen, kaja nálam kukába nem kerül, akárhogy is, de elfogy, átalakul, felszívódik, bármi.

A lecsót amúgy többnyire tojással szoktam készíteni, és kenyér nélkül eszem, de tojást most nem vala és egyébként is tartalmasabb ebédre volt szükségem, így fel kellett turbóznom egy kicsit, hogy túléljem vele a délután és egy edzést. Az árpagyöngyre esett a választásom, mert tetszik a neve, másrészt pedig régen ettem már gerslit és az ilyen szaftosabb ételekhez érdemes kipróbálni. Nagyon jó immunerősítő és roboráló hatású gabonaféle, már a római gladiátorok is árpából készült kását fogyasztottak egy-egy küzdelmes nap után.

Külön főztem a lecsót és a gerslit, de akár meg is spórolható egy edény, és együtt is lehet rotyogtatni a kettőt, sőt szerintem bográcsban főzve még finomabb lehet!

DSCF7377

Hozzávalók 2 főre:

2 db paprika

2 db paradicsom

1 nagy fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

1 kis darab szalonna

2 deci gersli

1 teáskanál pirospaprika

só, bors

A gerslit a rizshez hasonlóan dupla mennyiségű vízben feltettem főni.

A szalonnát felkockáztam és egy száraz serpenyőben zsírjára pirítottam, erre tettem rá először a hagymákat, majd mikor üvegesedni kezdett, ment hozzá a feldarabolt paprika és kb. 5 perc után a paradicsom is. Fűszereztem, picit vizet öntöttem alá, majd lefedve hagytam főni, míg minden átpuhul.

A végén lehet tojással dúsítani, én azt most kihagytam, csak szimplán belekevertem a puha gerslit.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!