Pálmafa Project

Avokádós pirítós Gordon Ramsey konyhájából

Némi nyugtató zöld szín a tányéron és máris jól indul a nap. Pláne ha még finom is. Ennél egyszerűbb avokádós recept aligha létezik, és az ízében sem fogtok csalódni. Ha éppen nincs kedvetek avokádókrémet turmixolni, mert korán van és felébred a szomszéd, meg amúgy sincs idő a turmixgépet összeszerelni akkor elég csak minden hozzávalót a kenyérre halmozni és már indulhat is a nap.

DSCF5550Ünnepek alatt néha szétfolytam a tévé előtt és mi mást nézhettem volna, mint főzős csatornát, mert olyan nagyon éheztem ugyebár… Ramsey gyerek nem volt a kedvencem, de mostanában összekapta magát és a káromkodáson kívül már egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket is csinál.

Ez a recept rögtön megmaradt bennem, mert volt otthon fekete szezámmag, amit csak igen ritkán használok és olyan jól nézett ki a zöld avokádó a fekete hangyákra hajazó magokkal a tetején. Így ebben az évben ezt az ételt sikerült először “megfőzni” egy sietős hétköznap reggelén. Ő citromhéjat is reszelt rá, én nem, mert nem volt kezeletlen citrom otthon, így csak a leve került rá.

Ha nem kóstoltátok még az avokádót akkor most hajrá! Pár szem koktélparadicsom mellé, hogy még színesebb legyen, egy pohár tea és az energiaszint helyére is került. Kevesen tudják, hogy az avokádó zsíros, de főleg omega-3 zsírokat tartalmaz és 80 %-a víz, így remekül hidratál valamint több fehérjét tartalmaz, mint a tehéntej!

DSCF5556Hozzávalók 2 főre:

4 szelet teljes kiőrlésű kenyér

2 nagyobb méretű érett puha avokádó

citromlé és a héja(ha kezeletlen)

só, bors

1 fokhagyma

dijoni mustár

fekete szezámmag (másik is jó, vagy akár dió, mandula)

pici olívaolaj

koktélparadicsom (elhagyható)

A kenyereket egy száraz serpenyőben, kevés olívaolajat rálöttyintve megpirítottam. Az avokádót hosszában kettévágtam, szétcsavartam kiszedtem a magját, lehúztam a héjét és vékonyan felszeleteltem.

A mustárral megkentem a kenyeret rátettem az avokádót, ráreszeltem fokhagymát(az is jó ha a mustár előtt a kenyérbe dörzsölitek) , meglocsoltam pár csepp citromlével, sóztam, borsoztam és rászórtam a szezámmagot is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!