Pálmafa Project

Nyers gyümölcsleves - Meggy-dió-aszalt vörösáfonya

Itt a következő főzés nélküli gyümölcsleves, ami az egyik kedvencem, mert darált dióval sűrítettem, az pedig nagyon jól passzol a meggyhez. Az “A” terv az volt, hogy ribizliszemek kerülnek bele majd az áfonya helyett, de miután fél óráig köröztem sasmadárként a piacon, feladtam a vadászatot, aznap az összes ribizli elbújt előlem, úgyhogy jött a “B” terv, ami nem volt….De mivel éppen a magárus előtt bámészkodtam, így lecsaptam az aszalt vörösáfonyára, ami a fekete áfonyával ellentétben nem aranyárban kapható.

DSCF3544
No para, ha ez se lenne kéznél, pont jó lesz hozzá a friss málna is, esetleg aszalt  szilva. Most hagyományos fűszerezésű meggylevesre vágytam, úgyhogy szimplán szegfűszeget áztattam a rizstejbe egy csipet fahéj társaságában, de ezt is lehet variálni ízlés szerint. Legyetek kreatívak,  mert nem lehet elrontani…úgy értem, bármikor lehet korrigálni…:)

Amitől még érdekes lehet, hogy rizstejet csináltam hozzá és azt adta a folyadékalapot a leveshez, szóval laktózérzékenyek is bátran ehetik nagy kanállal. Természtesen ezt nem muszáj, nyugodtan lehet tehéntejjel, sima vízzel vagy folyósabb joghurttal is készíteni, a rizstej receptjét viszont hozom Nektek legközelebb!

DSCF3545

Hozzávalók 2 adaghoz:

30 dkg magozott megy

1 bögre rizstej

5 dkg darált dió

5 dkg aszalt vörösáfonya

pár csepp citromlé

2 teáskanál nyírfacukor

fahéj, szegfűszeg

A tejbe beledobáltam néhány szem szegfűszeget és egy csipet fahéjat, mivel utóbbiból csak őrölt volt, de ha van kéznél egész fahéj, áztassatok bele azt. Beleszórtam a nyírfacukrot és kicsit felmelegítettem, nem kell forralni, csak legyen meleg, hogy a fűszerek átadják aromájukat a tejnek. Félretettem hűlni. Ezalatt kimagoztam a meggyet, facsartam rá pár csepp citromlevet, ledaráltam a diót, azt is rászórtam a meggyre, majd ráöntöttem a tejet és összeturmixoltam. Beleszórtam a darabolt vörösáfonyát, amit célszerű kicsit ázni hagyni benne, hogy puhább legyen, aztán fogyasztható langyosan is, de hidegen még finomabb.

Itt pedig elolvashatjátok a tavaly készült meggy-málna-kókusztej verziót!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!