Pálmafa Project

Kapros joghurtos ubileves

Próbáltam esélyt adni az uborkának ebben a formában is, ugyanis ritkán eszem reggelire vagy szendvicshez. A szememre már néha került 1-1 karika réges rég átmulatott éjszakák után tényleg hűsíti és felfrissíti a szemet és a bőrt is. Szeretem a tányéromon is, de inkább a paradicsom és a paprika a befutó. Saláták közül viszont egyik kedvenc a tejfölös uborkasaláta fokhagymával pici ecettel mostanában fehérborecettel megbolondítva. Ha meg még menta és kapor is van benne akkor tulajdonképpen már a görögök tzatzikijéről beszélünk. Gyakorlatilag ez a recept majdnem olyan, mintha az lenne leturmixolva ami bizarnak tűnhet elsőre, de tényleg nagyon ízletes lett. Almaecetet használtam hozzá és az uborkát folyadék formájában fogyasztva másikat én nem is tennék bele….A lágyabb ízű almacet viszont kimondottan jótékony hatású szervezetünknek. Étkezések előtt egy kanállal egy pohár vízben esetleg pici mézzel elkeverni és felhörpinteni bizony nagyon jó az emésztésünknek és zsírégető hatása is van, sokan beillesztik ezt a módszert fogyókúrába is. Emellett baktériumölőként is funkcionál, jót tesz a sejtjeinknek és a bőrnek is. Utóbbihoz az uborka magas víztartalma is hozzájárul, mindemellett lúgosítja is megfáradt bensőnket. Magas a káliumtartalma ami a veséknek kimondottan jót tesz.
Napközben még 25 fok fölé is kúszhat a hőmérséklet, így jól tud esni ez a hűs leves, itóka, attól függ, hogy tányérba vagy pohárba töltjük. Kíváló folyadékpótlás a néha unalmas víz helyett. A zöld halvány árnyalata pedig kimondottan nyugtatólag hatott rám a kaotikus hétkezdés után… Esetleges fokhagymaillat ellen petrezselyem vagy mentalevél elrágcsálása javalott, bár mivel a hagyma bele van reszelve és turmixolva, így utólag kevésbé fog érződni.
 Hozzávalók 2 kisebb csészéhez:

1 nagy kígyó uborka
pici gerezd fokhagyma lereszelve
2 evőkanál friss aprított kapor
1 dl joghurt v kefír
2 dl víz
1 teáskanál almaecet

Az uborkát meghámoztam, kockákra vágtam és egyből mentek is a darabok a turmixgépbe az összes többi hozzávalóval együtt. Pár másodperc turmixolás után tálalható is, amennyiben hideg vizzel öntöttük fel. Ha nem, akkor picit hűtsük le, mert úgy az igazi.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!